Szolgáltatók Több mint ezer buszt szállítunk Iránnak

Több mint ezer buszt szállítunk Iránnak

autopro.hu/W.A. | 2017.12.04 09:41

Több mint ezer buszt szállítunk Iránnak

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter Teheránban beszélt arról, hogy az Evopro, az Enexio és az Ikarus is együttműködési megállapodást írt alá iráni partnereivel, utóbbi 1000 busz gyártásáról és szállításáról állapodott meg.

Hirdetés

A szaktárca közleménye szerint Irán közel 80 milliós piaca komoly lehetőségeket rejt a magyar vállalkozásoknak, míg Magyarország fontos belépőpont lehet Irán számára Európába. Erről beszélt Varga Mihály Massoud Karbasian iráni gazdasági- és pénzügyminiszterrel folytatott találkozója után.

A nemzetgazdasági miniszter kiemelte: a magyar vállalkozások termékei és az általuk alkalmazott technológiai megoldások Iránban is versenyképesek, ezt jól mutatja, hogy az Evopro, az Enexio és az Ikarus is együttműködési megállapodást írt alá iráni partnereivel, utóbbi 1000 busz gyártásáról és szállításáról állapodott meg.

A miniszteri találkozót követően Varga Mihály az iráni Kereskedelmi és Iparkamara által rendezett üzleti fórumon tartott előadásában kiemelte: a magyar kormány támogatja azokat a hazai vállalatokat, amelyek meg kívánnak jelenni az iráni piacon, ennek létjogosultságát mutatja, hogy az év első nyolc hónapjában az Iránba irányuló magyar export mintegy 60 százalékkal erősödött, meghaladva ezzel a 25 millió dollárt.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink