Szolgáltatók Tizennyolc cég jelenik meg a német kamara standján az Automotive Hungaryn

Tizennyolc cég jelenik meg a német kamara standján az Automotive Hungaryn

Kuthi Áron | 2019.08.22 04:30

Tizennyolc cég jelenik meg a német kamara standján az Automotive Hungaryn

A Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) közösségi standja az idén 18 kiállítót fogad, közülük öt Németországból érkezik. A kiállítók az autóipari beszállítói ipar és az ahhoz kapcsolódó háttéripar különböző területeiről érkeznek, úgy is mint automatizálás, műanyagfeldolgozás, felületkezelés, szerszámgépgyártás, szoftverfejlesztés, mérnöki szolgáltatások és logisztika. A nyitónapon üzleti küldöttség is érkezik Észak-Rajna-Vesztfáliából.

Hirdetés
"A DUIHK a kezdetektől, 2013 óta, az idén hetedik alkalommal állít ki az Automotive Hungary kiállításon közösségi standdal. A közös jelenléttel egyrészt tagvállalatainknak szeretnénk színvonalas megjelenési lehetőséget biztosítani a DUIHK égisze alatt, másrészt pedig olyan német vállalatok magyarországi piacrajutását szeretnénk elősegíteni, amelyek még nincsenek jelen a magyar piacon. Ennek megfelelően kiállítóink között megtalálhatóak mind magyarországi tagvállalatok, mind pedig hazánkban még ismeretlen német cégek. Az idén különösen nagy a német vállalkozások aránya" – írta érdeklődésünkre Balogh Ilona, a kamara ügyvezető igazgató-helyettese, üzletfejlesztési osztályvezetője.
A DUIHK a közösségi megjelenés előkészítése során nagy hangsúlyt fordít arra, hogy a stand egységes képének megtartása mellett a kiállítók egyéni vállalati arculata is érvényesülni tudjon. A kamara emellett fontosnak tartja a vásáron történő megjelenést különböző keretprogramokkal is kiegészíteni, így az idén is lesz ingyenes tanácsadás a kamara szakembereinek segítségével. A kiálítás első napján a DUIHK-közösségi standján lehetőség nyílik tapasztalatcserére az autóipar aktuális kihívásairól, valamint egy kooperációs börze keretén belül konkrét üzleti tárgyalásokra is sor kerül.

"A tanácsadás során elsősorban a német piacra jutás kérdése, a német kiállításokon, vásárokon való részvétel szokott magyar vállalatok részéről felmerülni, illetve a Magyarországon tevékenykedő német vállalatokkal történő üzleti kapcsolatok és ennek kapcsán a kamaránk tagságához való csatlakozás kérdésköre a leggyakoribb téma."

Német üzleti küldöttség is érkezik

A magyarországi autóipar eddig meglehetősen jól állja a nemzetközi piacokon mutatkozó kedvezőtlen fejleményeket, az első félévben mind a termelés, mind a rendelések jól alakultak. Arról, hogy a következő hónapok hogyan alakulnak, talán a vásár után fogunk bővebb információval rendelkezni – fogalmazott a kamara.
Mivel a kiállítók elsődleges célja az új üzleti kapcsolatok kiépítése, ezért a kamara arra törekszik, hogy tartalmas programokkal növelje a stand látogatottságát. Az idei DUIHK-közösségi stand kiemelt eseménye lesz a kiállítás nyitónapján egy üzleti küldöttség fogadása Németország gazdaságilag egyik legfejlettebb tartományából, Észak- Rajna-Vesztfáliából. A delegáció olyan német vállalatok képviselőiből áll, akik magyar autóipari beszállítókkal szeretnék felvenni a kapcsolatot. A német szakemberek három napos magyarországi programját a DUIHK munkatársai készítik elő.
Hirdetés

Kiemelt Partnereink