Szolgáltatók Tizenhét Sparnál lehet elektromos autót tölteni

Tizenhét Sparnál lehet elektromos autót tölteni

MTI | 2019.05.30 14:13

Tizenhét Sparnál lehet elektromos autót tölteni

Az NKM Mobilitás Kft. 33 e-töltő telepítéséről és üzemeltetéséről állapodott meg a Spar Magyarország Kereskedelmi Kft.-vel, a töltőket az elektromos autós vásárlók országszerte 17 áruháznál tudják majd igénybe venni. Csak kezdetben lesz ingyenes a szolgáltatás.

Hirdetés

Az NKM Nemzeti Közművek Zrt. közleménye szerint az első töltőket június első hetében telepítik, ezután az NKM folyamatosan helyezi üzembe a további töltőállomásokat. A Spar áruházak töltőinek használata kezdetben ingyenes lesz, a töltés a kábel csatlakoztatása után automatikusan elindul. Az elektromos töltőberendezések dupla Type2-es AC csatlakozóaljzatokkal rendelkeznek.

Ezt olvasta már? KWh-alapú elszámolást vezettek be öt ELMŰ-ÉMÁSZ töltőállomáson Budapesten: egy hónapig 10 Ft/KWh áron lehet az öt állomáson tankolni, majd bevezetik az összes többi e-kúton is. A szolgáltató szerint az autósok visszaéltek az ingyenes töltéssel, ezért szabtak ki tarifát. Kattintson a kiemelt szavakra és olvassa el, hogy a tesztidőszak után hányszorosára emelik a szolgáltatás díját!

Felidézték azt is, hogy a Mobiliti egyéb töltőállomásain mára már mindenhol megszűnt a kábel csatlakoztatása utáni automatikus töltés-indítás. Ez a funkció már csak a Mobiliti NKM Töltőpont applikációjából kezdeményezhető, illetve regisztrált ügyfelek részére RFID azonosítóval történő töltés-indítás is elérhető.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink