Szolgáltatók Texasi vállalatokkal tárgyalt a kormány

Texasi vállalatokkal tárgyalt a kormány

MTI | 2019.05.16 11:46

Texasi vállalatokkal tárgyalt a kormány

Magyar külgazdasági és konzuli képviselet nyílt Texasban. Ezzel hétre nőtt azon amerikai városok száma, ahol Magyarország hivatalos képviselettel rendelkezik.

Hirdetés

A képviseletet Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter nyitotta meg azt követően, hogy több texasi cég vezetőivel tárgyalt.

– Világossá tették a texasi vállalatok, hogy miután régebben Magyarországra hozták gyártási kapacitásaikat, immár olyan tapasztalatokkal rendelkeznek, amelyek nyomán a magasabb hozzáadott értéket képviselő, kutatás-fejlesztésre épülő kapacitásaikat is nyugodt szívvel elhozzák hazánkba – jelentette ki a miniszter.

A miniszter mások mellett az ExxonMobil olajvállalat, a Flowserve gépipari cég, a National Instruments szoftvervállalat, a nyomtatási technikákra szakosodott Motivating Graphics, az Aspect Group energiaipari, a JPMorgan Chase pénzügyi vállalat, az Alamo közlekedési szolgáltatási cég és az AJC Houston élelmiszeripari cég képviselőivel ült tárgyalóasztalhoz.

Ezt követően a közmédiának nyilatkozva elmondta, hogy a legnagyobbak, az Exxon Mobile, a National Instruments, a Flowserve magyarországi tevékenysége bővítéséről döntött.

– A texasi vállalatok nagymértékben hozzájárulnak ahhoz, hogy a magyar gazdaság dimenzióváltása sikeres legyen, vagyis az, hogy Magyarország már nemcsak termelési helyszínként, hanem magasabb hozzáadott értékű funkciók helyszíneként is egyre inkább számításba jöjjön a nemzetközi vállalatok döntései során – mutatott rá Szijjártó Péter.

(Fotó: National Istruments)

Hirdetés

Kiemelt Partnereink