Szolgáltatók Teleszórja Amerikát töltőivel az ABB

Teleszórja Amerikát töltőivel az ABB

autopro.hu/Sz.F. | 2018.05.03 14:03

Teleszórja Amerikát töltőivel az ABB

Azt tervezik, hogy az autópályák mentén legalább 120 mérföldenként (195 kilométerenként) telepít majd töltőket az ABB, így az e-járművek vezetői biztosak lehetnek benne, hogy mindig elérik majd a kitűzött úti céljukat.

Hirdetés

Az USA-ban az elektromos járművek széleskörű elterjedését segítő egyik döntő tényezőnek a benzinkúthálózattal egyenértékű alternatívát kínáló országos töltőállomás-hálózat kiépítését tekintik.

2017-ben közel 200 ezer elektromos járművet (EV) értékesítettek az USA-ban. Azonban a töltési infrastruktúra eddig nem tartott lépést az e-járművek számának bővülésével, így szinte gátjává vált az EV-k további, gyors térnyerésének. Néhány leendő ügyfél számára a hatótávval kapcsolatos aggály továbbra is olyan tényezőnek számít, ami miatt gyakran elállnak az elektromos autó megvásárlásától.

A maximum 350 kW teljesítményű ABB Terra HP egy benzines jármű tankolásához szükséges idő alatt annyira fel tudja tölteni egy EV akkumulátorát, ami közel 320 kilométeres hatótávot biztosít a jármű részére.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink