Szolgáltatók Szíven szúrta a dán taxistörvény az Ubert

Szíven szúrta a dán taxistörvény az Ubert

autopro.hu/R.M. | 2017.04.05 10:01

Szíven szúrta a dán taxistörvény az Ubert

A dán kormány úgy döntött, szigorítja a díjazási és biztonsági feltételeket a személyszállítás területén az országban. Mivel az amerikai cég nem képes teljesíteni a feltételeket, ezért két hét múlva megszüntetik a szolgáltatásukat Dániában.

Hirdetés

Az Uber bejelentette, még ebben a hónapban elhagyja a skandináv országot, egészen pontosan április 18-ig lesz elérhető a szolgáltatás. A fő indok a napokban elfogadott dán törvény, mely szigorúbb előírásokat állít az autós személyszállítással foglalkozó cégek elé, mint például a viteldíjat számító taxióra, vagy ülésbe épített nyomásérzékelő szenzorok.

Míg a hagyományos taxitársaságok fel vannak szerelve az efféle eszközökkel, addig a saját autójukat használó Uber sofőrök nem rendelkeznek ezekkel. A kaliforniai vállalat igyekezett valami egyezségre jutni a kormánnyal, de végül a távozás mellett döntöttek.

Jaelenleg több mint 2000 sofőrjük és 300 ezer felhasználójuk van az országban. Az Uber emellett rendelkezik kutatóállomással is Dánia második legnagyobb városában, Aarhusban, ahol több mint 40 alkalmazottat foglalkoztat. A cég szerint a távozás nem érinti ezt az egységet – írta meg a techbrunch.com.

Kiemelt Partnereink