Szolgáltatók Szállításszervező startup tört be a logisztikai piacra

Szállításszervező startup tört be a logisztikai piacra

MTI | 2019.02.05 12:07

Szállításszervező startup tört be a logisztikai piacra

Új együttműködéseket jelentett be logisztikai cégekkel a fuvar.hu, a magyar szállításszervező portál így a fuvarozó kisvállalkozások mellett már a Magyar Posta szolgáltatásait is közvetíti.

Hirdetés

A startup vállalkozás közleménye szerint a szállítmányozást meggyorsíthatja, ha a megrendelőknek nem kell megvárniuk a kisebb cégek egyedi árajánlatait, hanem a logisztikai szolgáltatók instant szállítási ajánlatai közül is választhatnak.

A 2017-ben indult fuvar.hu online piactérként kapcsolja össze a szállítmányozó cégek szolgáltatásait a megrendelésekkel. Utóbbiakra a szállítók árajánlatokat adhatnak, az ügyfelek pedig kiválaszthatják a számukra legkedvezőbb megoldást.

A közlemény idézi a fuvar.hu alapítóját, aki elmondta, hogy több mint 750 regisztrált fuvarozóval működnek együtt, megrendeléseik száma a duplájára, felhasználóik száma pedig több mint a háromszorosára nőtt tavaly. Szucsányi-Borza Sebestyén hozzátette, hogy a Magyarországon működő 37 ezer szállítmányozó cég háromnegyede 1-4 fős mikrovállalkozás, a szolgáltatást ezért rájuk alapozva indították. A portál eddigi tapasztalatai alapján a szállítások átlagos munkadíja 61 ezer forint, a nemzetközi költöztetések a forgalom ötödét teszik ki.

A fuvar.hu közölte, hogy mostanáig 39 millió forint kockázati tőkebefektetéshez jutottak, egy 150 millió forintos tőkebevonást pedig most készítenek elő. Az összegből a fejlesztői csapatuk létszámát és a marketingtevékenységüket szeretnék bővíteni.

Kiemelt Partnereink