Szolgáltatók Segítenek a vállalkozásoknak az ipar 4.0-s fejlesztésekben

Segítenek a vállalkozásoknak az ipar 4.0-s fejlesztésekben

MTI | 2018.12.18 09:31

Segítenek a vállalkozásoknak az ipar 4.0-s fejlesztésekben

Egyre többen érdeklődnek az Ipar 4.0 Mintagyár elnevezésű program iránt, amelynek célja, hogy a hazai kis- és középvállalkozók közelebb kerüljenek a digitalizációhoz – ismerteti keddi számában a Világgazdaság.

Hirdetés

Már csaknem egy éve fut a kiemelt projekt és eddig közel ezer látogató regisztrált olvasható a lapban, amelynek nyilatkozva Bárdos Krisztina, az IFKA Iparfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője úgy fogalmazott: ez olyan lehetőség, mintha valaki ingyen tanulhatna meg programozni vagy éppen angolul.

Céljuk, hogy ezer hazai vállalkozás vezetői kapcsolódjanak a programhoz közölte. Mint a lapban olvasható, a programban részt vevő cégekkel elégedettségi kérdőívet töltetnek ki, amelyben leírhatják azt is, mit szeretnének, miben lenne szükségük segítségre, eddig milyen fejlesztéseket valósítottak meg.

Ezeket a cégeket abból a szempontból minősítik, hogy érettek-e az ipar 4.0-ra. Az összesítések alapján 300 cég ezüst, 50 arany minősítést szerezhet, amihez egyszerűsített, illetve részletes fejlesztési terv társulhat. Ezt követően, a közlejövőben vélhetően társfinanszírozási konstrukciókkal segíthetik majd a kis- és középvállalkozókat a fejlesztési tervek megvalósításában írták.

Kiemelt Partnereink