Szolgáltatók San Francisco nyomoz az Uber és a Lyft rendbontásai miatt

San Francisco nyomoz az Uber és a Lyft rendbontásai miatt

autopro.hu/Sz.K. | 2017.06.13 06:30

San Francisco nyomoz az Uber és a Lyft rendbontásai miatt

Gyarapítva a jelenleg is futó, egyre szaporodó számú jogi ügyeket az Uber és a Lyft ellen, a San Francisco-i szervek azért nyomoznak, hogy kiderítsék, az iparág két legnagyobb flottája bajt hozott-e saját városára.

Hirdetés

San Francisco városa bírósági idézést küldött az Uber Technologies Inc. és a Lyft Inc. számára. A hatóságok a Szilikon-völgybeli vállalatok kapcsán vizsgálódnak.

A nyomozás célja, hogy segítse a városvezetés számára eldönteni, hogy a vállalatok tényleg kellemetlenségeket okoztak-e Bay Areában, ahol mindkét cég jogi csatákat vív sofőrjeik útvonal-, regisztrációs- és egyéb gyakorlataival kapcsolatosan.

A város jogi meghatalmazottja, Dennis Herrera a Reutersnek elmondta, reméli, megszerzik az elmúlt négy év minden dokumentumát az Uber és a Lyft közel 45 ezer sofőrjétől, hogy kinyomozzák, tényleg veszélyes feltételeket teremtettek-e a város útjain, illetve hogy elegendő szolgáltatást nyújtottak-e az alacsony bevételű környékeken és a rokkant személyeknek.

A bírósági idézés szerint az ilyen jegyzetek tartalmaznák a sofőrök vezetéssel töltött idejét, megtett mérföldjeit és közlekedési szabálysértéseit.

– Senki sem a személyszállítási szolgáltatóipar kényelméről vitatkozik, hanem arról, hogy a kényelem elillan, amikor fennakad a közlekedés egy rosszul parkoló Uber vagy Lyft autó miatt, vagy amikor nem kap az ember fuvart, mert az autó nem akadálymentesített, vagy az algoritmus nem favorizálja a környéket, ahol él – mondta Herrera a Forbesnak.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink