Szolgáltatók Saját, független emissziós vizsgálatsorozatot indítanak a németek

Saját, független emissziós vizsgálatsorozatot indítanak a németek

autopro.hu/B.B. | 2017.01.23 10:27

Saját, független emissziós vizsgálatsorozatot indítanak a németek

A KBA az FCA esetében felmerült vádak miatt hoz létre új telephelyet, ahol még idén megindulhat egy több gyártóra kiterjedő átfogó tesztsorozat.

Hirdetés

A dán határ közelében szerzett meg a német kormány egy hatezer négyzetméteres telket, ahol a Kraftfahrt-Bundesamt (KBA) hamarosan az autógyártók esetleges manipulatív szoftverei után fog vizsgálódni. A központ létrehozása mellett az FCA miatt újra fellángoló csalási gyanú miatt döntöttek a németek.

A meg nem nevezett összegből létrehozott, kipufogógázokat vizsgáló laboratórium már a VW-botrány megkezdett teszteket központosítja, vonja össze egy helyszínre. Az Automobilwoche szerint véletlenszerűen kiválasztott modelleket tesztelésétől az autógyártók, az állami szervek és a fogyasztók közti bizalom erősödését várják a németek.

A KBA még nem is létező telephelyén folytatott vizsgálatait már most sok kritika érte (több szakértő is az eredmények elfogult kezelésére hívja fel a figyelmet), ezeket a szervezet független külső szolgáltatók bevonásával tenné alaptalanná. A kezdéssel kapcsolatban konkrét dátum nem ismert, de tervek szerint az első vizsgálatok még idén megkezdődnének.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink