Szolgáltatók S&T PLM hírcsokor (x)

S&T PLM hírcsokor (x)

autopro.hu | 2015.05.14 15:01

S&T PLM hírcsokor (x)

Ez történt az S&T-nél az elmúlt hónapokban.

Hirdetés

42 százalékos árbevétel növekedés 2014-ben az S&T PLM üzletágánál
Az S&T Consulting Hungary Kft. árbevétele 2014-ben 12 százalékkal, több, mint 7,5 milliárd forintra nőtt. A cégen belül a PLM üzletág árbevétele bővült a legdinamikusabban: egy eleve magas bázisról indulva 42 százalékkal emelkedett 2013-hoz viszonyítva. Ezzel a sikerrel a cég ugrásszerűen növelte piaci részesedését a magyar gépészeti CAD/CAM/CAE/PLM piacon. A siker alapvetően a Creo® 3.0 megjelenésének volt köszönhető, ami „telibe találta” az autóipari beszállító cégek igényeit a Unite technológiával. A beszállítók a Creóval közvetlenül fogadhatnak bármilyen formátumú CAD modelleket a partnereiktől. A Flexible Modeling funkcióval gyakorlatilag úgy szerkeszthetik azokat, mintha azok eleve Creóban jöttek volna létre. Így maximális rugalmassággal és költségeiket csökkentve kooperálhatnak bárkivel. A Creo a szerszámtervezésben és az egyedi gépgyártásban a legnépszerűbb. A kiemelkedő eredmények visszaigazolják az S&T minőség orientált piaci stratégiájának helyességét.

MEDIAGNOST Kft.: Digitális Tomoszintézis (DTS) vizsgálóberendezés. A Creo méltán népszerű az egészségügyi berendezésgyártók körében is.

Platinum partneri státusz a PTC-nél
Az S&T sokat invesztált 2014-ben a PTC technológiákba. Folyamatosan bővül a támogatást végző szakértői csapat, a növekedés 2015-ben is folytatódik. A kollégák intenzív képzési programon vettek részt és szereztek minősítéseket Windchill PLM és Creo szoftverekkel kapcsolatban. A PTC minőségbiztosítási szakemberei részletes ügyfél oldali mélyinterjúkkal elemezték az S&T által 2014-ben megvalósított kiemelt Windchill PLM projekteket. Az általános ügyfél elégedettség tízes skálán mérve átlagosan 9,6-ot ért el, ami nemzetközi mércével is kiemelkedőnek számít. Az elért minőségi és árbevételi mérőszámok alapján döntött úgy a PTC, hogy a nagy presztízst jelentő Platinum partneri státuszba sorolja át az S&T-t.

Jankovits Hidraulika Kft.: daraboló-maró berendezés Creóval

A Creo verseny győztesei
Az ipari cégek számára meghirdetett Creo modellezési versenyre rengeteg különleges pályamű érkezett. A konstrukciós kategóriát a Jankovits Hidraulika Kft. daraboló-maró berendezése nyerte. A tervezők - Cseri Zsolt és Buga Viktor - a Creóra való áttérés után mintegy 15%-os tervezési idő csökkenést tapasztaltak. Beszámolójuk szerint egyszerűbbé vált az import modellek kezelése. Az ügyes felhasználói felületen jóval kevesebb kattintás szükséges a feladatok elvégzéséhez. Kiemelték a bonyolult összeállítások frissítési idejének javulását. A szerszámtervezési kategória is kiélezett küzdelmet hozott. A zsűri végül Domoszlai István, a Plastic-Form Szerszámgyártó Kft. mérnökének a tervét, egy személygépkocsi kesztyűtartó dobozhoz készült műanyag fröccsöntő szerszámát találta a legjobbnak. A Creo szerszámtervező szakmodulokkal sikerült nagyon magas szintű automatizálásokat megvalósítani, így a szerszámház tervezési időt 40%-kal tudták csökkenteni a régi módszerekhez képest.

Plastic-Form Szerszámgyártó Kft.: személygépkocsi kesztyűtartó dobozhoz készült műanyag fröccsöntő szerszám Creo terve

A PTC bejelentette a Mathcad Prime® 3.1 -et
A Mathcad Prime 3.1 szoftverrel mérnöki számítások, analízisek hozhatók létre, dokumentálhatók és oszthatók meg. Az új verzió lehetővé teszi a számítások magasabb szintű összekapcsolását a PTC Creo 3.0-val és egyéb külső alkalmazásokkal. Az újfajta integrációs megoldásnak köszönhetően a PTC Mathcad Prime 3.1 dokumentum beágyazható a hozzá kapcsolódó CAD modellbe alkatrész vagy összeállítási szinten, így a tervezői szándék automatikusan a modellhez kapcsolódik, és azzal együtt tárolódik. A számítási eredmények felhasználhatók a PTC Creo modellek vezérlésére, a PTC Creo modell paraméterek pedig bemenő adatok lehetnek a PTC Mathcad-ben végzett számításokhoz. A Mathcad intelligens gépészeti jegyzettömbként a CAD modellek szerves részévé válik.

A Mathcad számítások közvetlenül a Creo CAD modellekbe menthetők, a számításokkal vezérelhetők a modellek

Megjelent az NCG CAM v14 – szerszámgyártásra optimálva
Az angliai székhelyű NCG CAM Solutions Ltd. bejelentette az NCG CAM önálló CAM alkalmazás legújabb, v14 verzióját. Ez a fő verzió számos újdonságot tartalmaz, többek között UV isogörbe menti felület megmunkálást, 3+2 megmunkálásokhoz egyszerűsített tengely igazítást, új 5-tengelyes algoritmusokat, megújult maradék simítás számítást, az új geometriai eszközöket, mint pl. zsebek befedése vagy a megújult makrózási lehetőségeket. Az NCG CAM elismert HSM CAM megoldás. A szoftver kiemelkedő felhasználói elégedettséggel bír a megbízhatósága, hatalmas sebessége és egyszerű használhatósága miatt.

Büttner Kft.: Hatalmas méretű autóipari szerszámok gyors megmunkálása NCG CAM-mel.

Az ESPRIT 2015 – az alkatrészgyártás specialistája
Az ESPRIT CAM szoftver frissen bejelentett 2015-ös verziójában a fejlesztések célja a termelékenység és az automatizálás növelése volt a teljes szerszámgép típus palettán. Az új verzióban nagy figyelmet összpontosítottak a turbina megmunkálásra, az alagút marásra, és a rendkívül produktív ProfitMilling technológia továbbfejlesztésére. Új adatcsere lehetőség jelent meg az ESPRIT 2015–ben, megkönnyítve a CAD modellekben megfogalmazott geometriai vagy gyártási információk CAM rendszerben történő kinyerését és felhasználását. Mostantól a beolvasott CAD modellek vázlatai, építőelemek profiljai és a segédgörbék is közvetlenül felhasználhatók NC pálya készítésnél, legyen szó PTC Creo®, Dassault Catia®, vagy éppen Siemens NX® fájlokról. A fejlesztők felkészítették a szoftvert a felhő alapú megmunkálásra, annak többféle vonatkozásával.

„Felhő-barát” megmunkálás online adatbázisokra támaszkodva ESPRIT-ben.

S&T – EPLAN stratégiai összefogás
Rengeteg cég alkalmazza Magyarországon a gépészeti tervezésre a Creót, míg elektronikai tervezésre az EPLAN-t. Az S&T Consulting Hungary Kft. és az EPLAN Software & Service GmbH Fióktelep összefogott, hogy a jelenlegi és jövőbeli vásárlók számára kompromisszumok nélküli mechatronikai megoldást biztosítson. Ennek első lépéseként minden vásárló 20%-os árkedvezményre jogosult a Creo, Eplan és Fujitsu munkaállomás árakból együttes vásárlás esetén. Még nagyobb horderejű a PTC Windchill PLM rendszerében rejlő integrációs lehetőség. Azok a cégek, amelyek a Creót és az Eplan-t együtt alkalmazzák, rengeteget profitálhatnak a PTC Windchill PLM megoldásból, ami képes egyetlen rendszerben kezelni a Creo és az Eplan adatait. Így a cégek számára egységessé tehető a BOM menedzsment, a változások kezelése és a vizualizáció. Ezáltal áttekinthetőbbé válnak a mechatronikai projektek és radikálisan növekszik a termékfejlesztés sebessége.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink