Szolgáltatók Rugalmas utazási szolgáltatással újít a Daimler

Rugalmas utazási szolgáltatással újít a Daimler

MTI | 2017.09.05 09:27

Rugalmas utazási szolgáltatással újít a Daimler

Nem rögzített, menet közben változtatható útvonalon közlekedő minibusz-rendszerbe fektet a német konszern egy amerikai céggel létesített közös vállalatával összefogva.

Hirdetés

A Daimler 50 millió dollárt (42 millió euró) fektet tetszőleges útvonalon közlekedő minibusz-szolgáltatást nyújtó közös vállalat létesítésébe az amerikai Via vállalattal.

A szolgáltatást igénybe vevő ügyfelek mobil alkalmazáson utazási céljuk megadásával rendelhetik meg a minibuszt. A rendszer pedig a megrendelés alapján módosítja valamely közelben haladó járművének útvonalát.

A minibusz szolgáltatás járműflottáját hivatásos sofőrök vezetik. Az autóbuszokkal ellentétben a szolgáltatás járművei nem rögzített, hanem igény szerint folyamatosan változó útvonalon közlekednek. A taxikkal ellentétben pedig a rendelhető kisbuszokba más utasok is bárhol felszállhatnak.

A Via az Egyesült Államokban már üzemeltet hasonló kisbusz-szolgáltatást. Saját bevallása szerint New Yorkban, Chicagóban és Washingtonban havi egymillió fuvart bonyolít le. Európában az első kisbusz-szolgáltatás Londonban kezdi meg a működését még idén.

A Daimler és a Via már 2015 óta folytat egymással technológiai együttműködést. Az amszterdami székhellyel önállóan működő közös vállalatuk pedig egyebek között a fuvarmegosztó szolgáltatások igényeire szabott járműtechnológiai fejlesztésekkel foglalkozik majd.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink