Szolgáltatók Robotok, Ipar 4.0, gépek, automatizálás – erről szól a Hungexpo májusi rendezvénye

Robotok, Ipar 4.0, gépek, automatizálás – erről szól a Hungexpo májusi rendezvénye

Pardavi Mariann | 2017.03.07 10:30

Robotok, Ipar 4.0, gépek, automatizálás – erről szól a Hungexpo májusi rendezvénye

Mint minden páratlan évben, így idén is újra lesz Mach-Tech kiállítás az Ipar Napjai mellett. Vörös Csaba, a kiállítás igazgatója mondta el a május 9-én kezdődő négynapos kiállítás részleteit.

Hirdetés

– Milyen témák köré épül a kiállítás?
– Az A pavilont újra megtöltik a legnagyobb nemzetközi és magyar gépgyártó,- és forgalmazó cégek, illetve a gépgyártáshoz szorosan kapcsolódó megoldások. Ipari robotok, szerszámgyártás, méréstechnika, karbantartás, csak hogy párat említsek. Természetesen a további, már-már klasszikusnak mondható témák is képviseltetik magukat, úgymint az elektronika, az automatizálás, az ipari logisztika, az IT, vagy akár az energetika.

– Milyen újdonságok várhatóak? Milyen technológiák, gépek lesznek fókuszban?
– Tekintettel arra, hogy a Mach-Tech tematikát két évente rendezzük meg, a legnagyobb cégek így jelentős újításokkal, újdonságokkal várják a látogatókat. Kollaboratív robotok, Ipar 4.0-s megoldások, a legújabb CNC, lézervágógépek, és automatizálási megoldásokon túl újra jelen lesznek a hegesztéstechnika újításai, a vágás és darabolás eszközei.

– Milyen cégek jelezték részvételi szándékukat?
– A fenti tematikákban – úgy gondolom – mind hazai, mind nemzetközi viszonylatban a legjelentősebb cégek már lefoglalták helyeiket, így nem meglepő, hogy az A pavilon már teljesen meg is telt, és a G pavilonunkban is már csak korlátozott mértékben tudunk helyet biztosítani. Csak hogy a legismertebb kiállítókat megemlítsem: ABB, Balluff, Carl Zeiss, DMG Mori, Fanuc, GGW Gruber, Hahn+Kolb, Hoffmann, Kardex Remstar, Kitagawa, Kuka Robotics, Kuehne + Nagel, Mazak, Mitsubishi Electric, Siemens, Trumpf. Természetesen továbbra is várjuk mindazon érdeklődők részvételi szándékát, akik bármilyen ipari terméket, szolgáltatást nyújtanak és részesei kívánnak lenni Magyarország legnagyobb ipari szakkiállításának.

– Milyen szervezetek vesznek részt a kiállításon, milyen programokkal készülnek?
– Igyekszünk folyamatosan kapcsolatot tartani a legjelentősebb hazai szakmai szervezetekkel, szövetségekkel, akik meg is tisztelnek bennünket jelenlétükkel. EMOSZ, GTE, IFKA, MAGEOSZ, MAJOSZ egész biztosan kiállít, a célunk, hogy újabb szervezeteket is bevonjunk a rendezvénybe. Így a BPMK idén már második alkalommal tart szakmai konferenciát több száz ipari mérnök részére, az MTA-SZTAKI intézet a hazai Ipar 4.0 alkalmazási és fejlesztési irányait mutatja be, valamint idén külön a szakembermegtartás és munkaerő elérés témában is jelentősebb konferenciát szervezünk. Segítségünkre lesz továbbá az MNKH, akik a kiállítóink részére igyekeznek felkutatni és a kiállításra csábítani potenciális külföldi buyereket, valamint tájékoztatást adni a külpiacra lépés lehetőségeiről.

– Hogyan néz ki a kiállítás a számok nyelvén?
– Büszkén mondhatjuk, hogy az elmúlt években folyamatosan nőtt a kiállítók száma, így a terület nagysága is. Idén megközelítőleg 15 ezer négyzetméteren több mint 400 kiállító megjelenésére számítunk. Így a látogatók valóban a legújabb ipartechnológiai fejlesztésekkel, megoldásokkal találkozhatnak, valamint az eszközök működése, alkalmazása közben tekinthetik meg ezeket a technológiákat. Ennek köszönhetően látogatóink a legszélesebb értelemben vett ipari környezetből jönnek, így a fémfeldolgozás, gépipar, járműipar, elektrotechnika és elektronika, műanyaggyártás, különböző ipari termelőüzemek, energetika, beszállítóipar, logisztika is képviseli magát.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink