Szolgáltatók Ráerősített az 5G-re Kína

Ráerősített az 5G-re Kína

MTI | 2019.06.06 16:14

Ráerősített az 5G-re Kína

Kereskedelmi engedélyeket adott ki az ötödik generációs (5G) mobilszolgáltatásokra Kína a három legnagyobb belföldi telekommunikációs szolgáltatónak és az ország műsorszolgáltató óriásvállalatának.

Hirdetés

A China Mobile, a China Unicom és a China Telecom, valamint a kínai állami rádió- és televízióállomásokat összefogó China Broadcasting Network most először kapott zöld jelzést az 5G rendszerek kereskedelmi célú telepítésére, 2018 év végén Peking ugyanis csupán az 5G hálózatok tesztelését engedélyezte a három mobilszolgáltatónak.

Az 5G technológia felgyorsítja a gazdasági növekedést és a különböző ipari szektorok digitalizációját, továbbá 3 millió új munkahely létrejöttét segítheti.

Kína továbbra is üdvözli mindazokat a bel- és külföldi vállalatokat, amelyek részt kívánnak venni az ország 5G hálózatának kiépítésében, üzemeltetésében és népszerűsítésében, illetve kivennék részesedésüket a szektor fejlődéséből.

Az engedélyek hírét a Huawei kínai telekommunikációs óriásvállalat közleményében "Kína az 5G korszakba való hivatalos belépésének" nevezte és maximális támogatásáról biztosította a kínai szolgáltatókat.

Peking egy nappal azt követően adta ki az 5G szolgáltatásokra vonatkozó kereskedelmi engedélyeket, hogy Hszi Csin-ping oroszországi látogatása alkalmával Moszkva szerződést írt alá a Huawei-jel az 5G hálózatok fejlesztéséről.

Kiemelt Partnereink