Szolgáltatók Porsche, BMW, Nissan: fontos piacon állhat le értékesítés

Porsche, BMW, Nissan: fontos piacon állhat le értékesítés

autopro.hu/B.B. | 2016.12.01 06:30

Porsche, BMW, Nissan: fontos piacon állhat le értékesítés

Az autógyártók eladásait is felfüggesztheti Dél-Korea, mivel felmerült a gyanú, hogy egy-egy adott modell típusengedélyét több másiknál is felhasználhatták. A pénzbüntetés már most biztosnak tűnik.

Hirdetés

Ismét szigorúan odacsaphat Dél-Korea a külföldi autógyártóknak: korábban a VW termékeinek eladását tiltották be a dízelbotrány miatt, most viszont a Porsche, a BMW és a Nissan aggódhat. Az Automobilwoche szerint a három vállalat egyes típusainak azért állhat le a forgalmazása az országban, mivel a típusengedélyeztetések során előfordult, hogy a gyártók nem az adott modelleknek megfelelő emissziós adatokat szolgáltattak.

A tudatos csalás nem mondható ki egyértelműen, ám az már biztos, hogy a cégeknek összesen 5,2 millió eurós büntetés fizetésével kell számolniuk. A szalonokból – jó eséllyel csak ideiglenesen – kivont gépek a BMW X5M, a Porsche Macan S Diesel és még két további Porsche-termék, valamint Nissan Qashqai és az Infiniti Q50 modellek lehetnek.

A gyártók egyelőre nem kommentálták az esetet, egyedül annyit tudni, hogy a BMW X5M esetében a bajorok az X6M emissziós adatait közölhették a dél-koreai hatóságokkal. A németek valószínűleg azért tettek így, mivel mindkét kocsi ugyanazzal a motorral van felszerelve.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink