Szolgáltatók Pilótaképző-központ lesz Hévízen

Pilótaképző-központ lesz Hévízen

MTI | 2019.04.29 11:55

Pilótaképző-központ lesz Hévízen

A beruházó a norvég Central European Aviaton Cluster és a Pilot Flight Academy. A központban évente 300 pilótát képeznek ki 80 oktató és szakértő vezetésével.

Hirdetés

Frode Granlund, a Pilot Flight Academy ügyvezetője és tulajdonosa rámutatott arra, hogy a Pilot Flight Academy Európában az egyik legnagyobb pilótaképző központ, tíz országban van jelen, Magyarország a földrajzi elhelyezkedése és jó időjárása miatt kiváló helyszín.

A hévízi bázison kialakítják a szükséges hangárokat, oktatási létesítményeket, szálláshelyeket és a szimulátorközpontot. A pilótaképző akadémia Ausztriából már megrendelte a képzéshez szükséges repülőgépeket, az ősztől megindul a képzés Hévizen – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

A Wizzair 2017 decemberében kezdte meg Nyíregyházán saját pilótáinak képzését, a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen két évtized után újraindult a katonai pilóta és légiirányító képzés. Tavaly Debrecenben megindult az egyetem műszaki karán a repülőgép-vezetői képzés, és ezeknek a norvég beruházás további lendületet ad – tette hozzá.

Kiemelt Partnereink