Szolgáltatók Piacosítva lehet pénzt csiholni a kutatások eredményeiből

Piacosítva lehet pénzt csiholni a kutatások eredményeiből

MTI | 2019.12.18 11:21

Piacosítva lehet pénzt csiholni a kutatások eredményeiből

Az egyetemeken felhalmozott tudás piacosításával foglalkozó kutatási és innovációs menedzserképzés indul a Budapesti Corvinus Egyetemen és a Pannon Egyetemen, közölte a Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) felsőoktatásért felelős helyettes államtitkára.

Hirdetés

Horváth Zita ismertette: a kutatási és innovációs menedzser szerepe, hogy közelebb hozza a tudósokat a cégek világához, segítse a kutatókat abban, hogy minél hatékonyabban tudjanak részt venni pályázatokon. Az innovációs menedzsernek van affinitása a kutatáshoz, de megvan az a tudása, készsége, kapcsolati hálója is, hogy piacosítsa a tudást - tette hozzá.

Akár szeptemberben is elindulhat az egyéves szakirányú továbbképzés, amelynek előfeltétele legalább egy alapszakos vagy mesterszakos diploma. Amennyiben érdeklődés lesz rá, a többi egyetemnek is megvan a lehetősége arra, hogy kutatási és innovációs menedzserképzést indítson.

Hangsúlyozta: azt szeretnék látni, hogy az egyetemek innovációs ökoszisztéma-központként a fejlődések motorjai, a társadalom és a gazdaság katalizátorai legyenek.

A képzés az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM), valamint a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) szakmai támogatásával indul.

Nyitókép: pixabay.com

Hirdetés

Kiemelt Partnereink