Szolgáltatók Okosabb lesz az autónk, mint egy ötödikes

Okosabb lesz az autónk, mint egy ötödikes

autopro.hu | 2016.02.27 06:42

Okosabb lesz az autónk, mint egy ötödikes

Az Ericson és a Geely Auto megállapodást kötött arra vonatkozóan, hogy a jövőben együtt fejlesztenek olyan felhőalapú szolgáltatásokat, amelyeknek elsősorban biztonsági és karbantartási funkciói vannak.

Hirdetés

Azt közölték, ez lehetővé teszi a fejlesztőknek, kormányszervezeteknek, céges és autóipari vállalkozásoknak, hogy elérjék az autó vezetőjét és az utasait. A kétlépcsős fejlesztési fázis első szakaszában arra van lehetőség, hogy egy mobilos applikáció révén távolról ellenőrizhesse és bekapcsolhassa az autó különböző funkcióit a tulaj. Ennek részeként hozzáférést kapnak a motor ellenőrzéséhez, láthatják az üzemanyag szintjét, bekapcsolhatják a hűtést és fűtést, továbbá kinyithatják és bezárhatják az autót.

A vállalatok közlése szerint a technológia révén az autó saját maga számára gyűjti be és ellenőri a kinyert létfontosságú adatokat.

Közleményükben kitértek arra is, hogy a későbbiekben tovább fejlesztenék a szolgáltatást. A fejlesztés második fázisában az a terv ugyanis, hogy a felhasználók képesek legyenek információkat megosztani a potenciális közúti veszélyekről.

A két cég azt várja a megálllapodástól, hogy együtt eredményesebben tudják fokozni az autók egymás közti kommunikációját és az önvezérlő járművek elterjedésének elősegítését.

Kiemelt Partnereink