Szolgáltatók Okos bukósisakok védhetik a motorosok pénztárcáját

Okos bukósisakok védhetik a motorosok pénztárcáját

autopro.hu/Sz.K. | 2017.08.07 15:09

Okos bukósisakok védhetik a motorosok pénztárcáját

Ha elmegyünk egy nagyobb ázsiai városba, és ott végigmegyünk egy nagyobb utcán, láthatjuk, mindenhol motorok vannak. Ázsiában nagyjából 400 millió ember használja a napi közlekedéshez a motorbicikliket. Ez jelentős szám, főleg, ha azt nézzük, hogy csak 50 millió motoros jut a világ összes többi országára. A motorozás még mindig a legveszélyesebb utazási mód, annak ellenére is, hogy mára már egyre több kormány kötelez a bukósisak használatára. A halál kockázata a motorosoknál hússzor magasabb, mint az autóval közlekedőknél.

Hirdetés

Ezt tudván azt gondolhatnánk, hogy a legtöbb ember biztosítva van a balesetek ellen, de ez nem így van. A fejlődő országokban, ahol a robogók nagyobb számban vannak jelen, a biztosítási költségek megfizethetetlenek. Ezért fejlesztette ki a tajvani Jarvish vállalat az okos bukósisakot, ami hitük szerint átalakítja a globális biztosítási ipart, és segíthet, hogy a motorosok kedvezőbb biztosításokat köthessenek.

A szoftverfejlesztő cég szenzorokat épített a bukósisakokba, így azok mérik a sebességet, azt, hogy milyen erővel fékez a motoros, milyen szűken veszi a kanyarokat, mikor és hova utazik, továbbá a külső tényezőket, így például a közlekedési állapotokat.

Younger Liang, a Jarvish egyik alapítója elmondta, ha monitorozni tudják a motorost, megérthetik a viselkedését, és felbecsülhetik a kockázatot. Ha kiértékelik a kockázatot, be lehet osztani egy bizonyos árkategóriába őket.

Szerinte a tanulmányok megmutatják, hogy ha a felhasználó megérti a rendszer előnyeit - amivel pénzt takaríthat meg - megváltoztathatja vezetési szokásait, és biztonságosabban tud közlekedni. A motoros saját maga mércéje.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink