Szolgáltatók Növelte nyereségét és árbevételét a Waberer´s az idei három negyedévben

Növelte nyereségét és árbevételét a Waberer´s az idei három negyedévben

MTI | 2016.11.11 09:41

Növelte nyereségét és árbevételét a Waberer´s az idei három negyedévben

Növelte nyereségét és árbevételét az idei első három negyedévben a Waberer´s International Zrt. (Waberer´s) - közölte a cég.

Hirdetés

A tájékoztatás szerint a cég kamatok, adózás és értékcsökkenési leírás előtti (EBITDA) nyeresége a 2016 szeptemberének végéig tartó időszakban 58,8 millió euró (mintegy 18 milliárd forint) volt, ami 3,7 millió euróval (mintegy 1,1-1,2 milliárd forinttal) haladta meg a tavalyi háromnegyedév eredményét.

Ugyanebben az időszakban a konszolidált értékesítési árbevétel elérte a 424,3 millió eurót (mintegy 130 milliárd forintot), ami 32 millió euróval (mintegy 10 milliárd forinttal) több az egy évvel korábbinál.

A közlemény szerint fuvarmegbízásaik száma kimagasló növekedést mutatott, járműveik az év első kilenc hónapjában 165 ezerrel több megbízást teljesítettek, mint egy éve.

A cég 3500 szerelvényes saját tulajdonú kamionflottája - amely Európa egyik legnagyobbja - száz új járművel gazdagodott az időszakban, ezzel is erősítette a cég versenypiaci helyzetét. A bővítés hozzájárul a flotta 2 év alatti átlagéletkorának megőrzéséhez.

Az Európában uralkodó sofőrhiányra a Waberer´s a gépjárművezetői jövedelmek 15 százalékos növelésével reagált és különböző szociális, jóléti juttatások bevezetésével is növelte munkaerőpiaci vonzerejét. A Waberer´s pilóták száma szeptember végére több mint 10 százalékkal nőtt, és meghaladta a 4800-at, a teljes munkavállalói létszám elérte a 6500-at.

A Waberer´s járművei 2016 első kilenc hónapjában 411 millió kilométert tettek meg Európa útjain. A szerelvények rakottsági mutatója az elmúlt év azonos időszakához képest is tovább javult és az európai iparági átlagot meghaladva elérte a 91,6 százalékot.

A harmadik negyedévben működött először új tulajdonosi struktúrában a társaság, miután a Mid Europa Partners (MEP) Közép- és Délkelet-Európa vezető magántőke-befektetési alapja ez év júliusában 97,1 százalékára növelte részesedését a cégben - áll a közleményben.

Kiemelt Partnereink