Szolgáltatók Növelte nyereségét a Volkswagen AG fő részvényese, a Porsche SE

Növelte nyereségét a Volkswagen AG fő részvényese, a Porsche SE

MTI | 2018.08.10 14:28

Növelte nyereségét a Volkswagen AG fő részvényese, a Porsche SE

Nagy nyereséget hozott a Volkswagen főrészvényesének, a Porsche SE befektetési társaságnak is az autóipari konszern jó eredménye – jelentette be pénteken a Porsche SE.

Hirdetés

A Porsche Automobil Holding SE, röviden Porsche SE befektetési társaság az év első felében 1,9 milliárd euró nettó nyereséget ért el, két százalékkal nagyobbat az egy évvel korábbinál. A féléves eredménybeszámoló alkalmából a társaság megerősítette az idei évre még tavaly kiadott nyereségtervét. Dieter Pötsch vezérigazgató akkor 3,4-4,4 milliárd eurós nyereséget helyezett kilátásba.

A Porsche és Piëch családok ellenőrzése alatt álló befektetési társaság 52 százalékos részesedéssel rendelkezik a Volkswagen AG autóipari konszernben. A Porsche SE több vállalatban is rendelkezik befektetéssel, nyeresége azonban szinte kizárólag a Volkswagen eredményétől függ.

A Porsche SE, a Volkswagen AG többségi tulajdonrészével rendelkező befektetési társaság nem tévesztendő össze a Dr.-Ing. h.c. F. Porsche AG, röviden Porsche AG autógyárral, a Volkswagen AG százszázalékos tulajdonában lévő sportkocsigyártóval.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink