Szolgáltatók Növeli autóipari szerepét a győri Leadec

Növeli autóipari szerepét a győri Leadec

MTI | 2019.10.17 11:00

Növeli autóipari szerepét a győri Leadec

A magyar autóipar egyre több megbízást ad az iparban távfelügyeleti szolgáltatást nyújtó győri Leadec Kft.-nek, a társaság árbevétele öt év alatt 40 százalékkal nőtt, 2018-ban 7,7 milliárd forint volt.

Hirdetés

A Leadec Kft. idei első háromnegyedévi árbevétele elérte a 6,2 milliárd forintot, ami 15 százalékkal haladja meg a tavaly azonos időszakit, annak ellenére, hogy az autóipari termelés növekedése lassuló tendenciát mutat.

Dákai Ferenc ügyvezető igazgató elmondta, folyamatosan fejlesztenek, hogy lépést tudjanak tartani az autóipar egyre korszerűbb gyártási technológiájával.

IoT technológiát fejlesztett a vállalat

A társaság a nemrég kifejlesztett autóipari gyártást támogató, internetre épülő szenzoros intelligens új távfelügyeleti megoldása – amelyet az Automotive Hungary autóipari beszállítói vásáron mutatnak be – szenzorok alkalmazásával lehetővé teszi gépek és berendezések állapotának működés közbeni ellenőrzését, jelzi, ha beavatkozásra van szükség.

A cég tájékoztatása szerint a módszer alkalmazásával munkaidőt takarítanak meg, javítják a szolgáltatás minőségét, biztosítják a termelés és a gyárépületek üzemeltetésének folyamatosságát.

Német anyavállalat több száz telephellyel

A Leadec Kft. mintegy 700 magyarországi munkatársa felügyeli az autóipari termelést Győrben, Kecskeméten, Szentgotthárdon, Szombathelyen, Miskolcon és Makláron, közreműködnek robotok, megmunkáló központokat telepítésében, villamos vezérlőszekrényeket készítenek, elvégzik a berendezések műszaki karbantartását.

A győri székhelyű társaság anyavállalata, a stuttgarti központú Leadec Csoport világszerte 200-nál több telephelyen van jelen ipari gyártást támogató szolgáltatásával.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink