Szolgáltatók Nincs ömlésveszély még megrongált kútoszlop esetén sem

Nincs ömlésveszély még megrongált kútoszlop esetén sem

Kuthi Áron | 2019.08.17 16:01

Nincs ömlésveszély még megrongált kútoszlop esetén sem

Kidöntötte egy benzinkút kútoszlopát egy személyautó Budapesten, az M3-as autópálya fővárosi szakasza mellett pénteken. A kocsi összeroncsolódott, a sofőr súlyosan megsérült. De mint arról korábban már írtunk, a biztonsági követelmények olyan magasak a töltőállomásokon, hogy még egy ilyen esetben sem fordulhat elő, hogy benzin vagy gázolaj kerül a kültérbe.

Hirdetés

A ritka baleset okai még nem ismertek, de a képek alapján egy OMV-töltőállomáson történt a karambol. Hogy látszólag mégsem ömlött nagy mennyiségű benzin az utcára, arról többek között a fejlett biztonsági technológiák gondoskodnak.


Egy közel 5 éve készült cikkünkben arról írtunk, hogy a tartályrendszerben lévő üzemanyaggőz el van zárva a kültértől, és lángzárak is védik a tartályokat. Ezért a töltőállomáson nincs robbanásveszély, még akkor sem, ha egy gondatlan jármű jelentősen megrongál egy vagy több kútoszlopot.

Hogy hogy jut az üzemanyag a tankerből az állomásra, hogy zajlik az átfejtés, arról részletesen itt írtunk. Teljes véletlen, hogy mi szintén egy OMV-kúton járva néztük végig a folyamatot.

Képek: MTI

Hirdetés

Kiemelt Partnereink