Szolgáltatók Miskolci szakemberek segítenek az osztrák és magyar vasúti hálózat karbantartás-tervezésében

Miskolci szakemberek segítenek az osztrák és magyar vasúti hálózat karbantartás-tervezésében

autopro.hu/P.M. | 2019.06.05 16:49

Miskolci szakemberek segítenek az osztrák és magyar vasúti hálózat karbantartás-tervezésében

A Miskolci Egyetem és a TS Hungaria Kft. stratégia megállapodást írt alá, az első közös projekt a vasúti járművekről készült képalkotó- és képalkotás kiértékelő rendszerek fejlesztéséről szól.

Hirdetés

A TS Hungaria Kft. és a Miskolci Egyetem kapcsolata a 2000-es évek elejére nyúlik vissza, amikor több apróbb technológia fejlesztési feladat megoldásában vettek részt az egyetem szakemberei.

Wein András, a TS Hungaria Járműjavító Kft. kiemelte, a társaság nagy súlyt fektet a folyamatos fejlődésre. Ennek jegyében 2019 év elején elindult egy közel 4 milliárd forintos beruházás, amelynek keretein belül a TS Hungaria Járműjavító Kft. bővíteni kívánja szakember gárdáját, és ennek keretében számítanak az egyetemről érkező szakemberekre, szaktudásukra.

A jelenlegi együttműködés keretében az első konkrét projekt is elindul az egyetemmel, amely vasúti járművekről készült képalkotó- és képalkotás kiértékelő rendszerek fejlesztéséről szól. Várhatóan ennek jövő év elejére már lesz kézzel fogható, működő, kész terméke. Ez az új termék mind az osztrák, mind a magyar vasúti hálózaton meg fog jelenni, és a vasutak napi életében nyújt segítséget a karbantartás-tervezés, a karbantartási információk megalapozásában.

(Fotó: TS Hungaria, Facebook)

Hirdetés

Kiemelt Partnereink