Szolgáltatók Minden ötödik kkv-hitelt kezességvállalással igényelnek

Minden ötödik kkv-hitelt kezességvállalással igényelnek

MTI | 2018.06.26 15:55

Minden ötödik kkv-hitelt kezességvállalással igényelnek

A hitelezéshez kapcsolódó állami garanciavállalás előnyeinek szélesebb körű megismertetésére stratégiai partnerségi megállapodást kötött az MFB-csoporthoz tartozó Garantiqa Hitelgarancia Zrt. és az Ipartestületek Országos Szövetsége (Iposz) – közölték a felek kedden.

Hirdetés

Búza Éva, a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. vezérigazgatója a közleményben hangsúlyozta: minden ötödik kkv-hitelt a társaság kezességvállalásával igényelnek, ezért fontos, hogy minél több mikro-, kis- és középvállalkozás megismerje az állami kezességvállalást.

Németh László, az Iposz elnöke a közleményben kiemelte, a szövetség vállalkozások finanszírozására, a pénzügyi eszközök igénybevételére vonatkozó tanácsadási tevékenysége jó alapot nyújt a Garantiqával való sikeres együttműködésre.

A tavaly 25 éves Garantiqa Hitelgarancia Zrt. működése során 400 ezer szerződés keretében 5000 milliárd forint összegű hitelhez nyújtott kezességvállalást. A kezességvállalás segítségével folyósított hitelportfolió volumene 2017-ben elérte a 700 milliárd forintot, ezzel a Garantiqa több mint 30 ezer vállalkozás hitelhez jutását tette lehetővé.

Az Iposz a magyar mikro-, kis- és középvállalkozások országos munkaadói és szakmai szövetsége, amelyet mintegy 180 jogilag önálló ipartestület alkot. A szövetség által képviselt vállalkozások több mint 200 kézműves, kisipari szakmában folytatnak szolgáltató, termelő és szállítmányozási tevékenységet.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink