Szolgáltatók Megérkezett az 5G technológia Európába

Megérkezett az 5G technológia Európába

MTI | 2017.09.05 09:56

Megérkezett az 5G technológia Európába

A Deutsche Telekom és a Huawei működésbe helyezte az első szabvány előtti ötödik generációs telekommunikációs kapcsolatot a német szolgáltató kereskedelmi hálózatán, Berlin belvárosában.

Hirdetés

Az új technológia másodpercenként több mint 2 gigabit sebességgel és mindössze 3 milliszekundumnyi késleltetéssel működik a 3,7 gigahertzes spektrumban.

A kereskedelmi üzembe helyezés az európai premiert jelenti és fontos mérföldkő az 5G globális fejlődése során - írták.

A valós környezetben, a Huawei berendezéseivel és szoftvereivel megvalósított kereskedelmi üzem az előzetes 5G szabványokra épül, követve az úgynevezett "Non-Standalone New Radio" 3GPP globális szabványt.

A német szolgáltató és a kínai gyártó közös fejlesztése az 5G fejlesztések elősegítését, a szabványok globális elterjedését kívánja elősegíteni - áll a közleményben.

A szabványosítás első fázisa jövőre zárulhat le, az első kereskedelmi 5G hálózatok várhatóan 2020-ban kezdhetik meg működésüket.

Magyarországon júniusban 46 kormányzati és piaci szereplő, szakmai szervezet, ipari érdekképviselet és egyetem csatlakozásával alakult meg az 5G koalíció: a technológiai összefogás az ötödik generációs mobiltechnológia fejlesztését, valamint sikeres és gyors magyarországi bevezetését kívánja elősegíteni.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink