Megállapodtak a kecskeméti Mercedesnél: akár több tízezer forinttal nőhetnek a fizetések

Szerző: Pardavi Mariann | 2016.12.09. 19:08

December 9-én délután egyeszségre jutottak a kecskeméti Mercedesnél: a gyár menedzsmentje és a két szakszervezet, a Vasas és az MTSZSZ közös nevezőre jutott. Ez a megállapodás akár több tízezer forintot is jelenthet a dolgozóknak hónap végén.

Az előzmények röviden: a béremelés követelésének hátterében az állt, hogy a kecskeméti Mercedes-Benz az utóbbi időszakban több fejlesztést és beruházást is bejelentett. Christian Wolff gyárigazgató is több ízben helyet adott elégedettségének, ezt pedig a dolgozók szeretnék volna látni a hónap végi elszámolásnál.

A munkatársak érdekeit két szakszervezet is ellátja. Az MTSZSZ korábban beérte hét százalékos alapbéremeléssel is, ebbe azonban a Vasas nem egyezett bele. 

- A Vasas Szakszervezetnek köszönhetően kétszámjegyű az alapbér százalékos növekedése - mondta el Balogh Béla, a Vasas elnöke a megállapodás után. - Ez nagy eredmény, főleg a korábbi hét százalék fényében. A munkatársaknak ez akár több tízezer forint keresetnövekedést is jelenthet hónap végén az órabér és a különböző pótlékok függvényében. Gratulálok a tárgyalópartnereknek, méltó módon fejezzük be az évet. 

A megállapodás részleteiről a három tárgyalópartner a közeljövőben bővebb tájékoztatást ad, hamarosan jövünk a részletekkel. a