Szolgáltatók Márkaváltó benzinkutak: Avanti helyett OMV

Márkaváltó benzinkutak: Avanti helyett OMV

MTI | 2017.09.14 08:26

Márkaváltó benzinkutak: Avanti helyett OMV

Tavaly év eleje óta csaknem 13 százalékkal bővült az osztrák olajipari vállalat magyar hálózata. Idén augusztustól nyolc egykori Avanti kút OMV színekben folytatja tevékenységét.

Hirdetés

Jelentős hálózatfejlesztést hajtott végre az OMV Hungária Kft. Magyarországon, 2016-ban 11, az idei első nyolc hónapban pedig további 10 töltőállomással nőtt az OMV márkájú benzinkutak száma, a hazai hálózat ezzel 186 tagúra bővült.

Az átmárkázott benzinkutakon folyamatosan építik ki az OMV-töltőállomásokra jellemző szolgáltatási és termékkínálatot.

A bővülés a vállalat szándékai szerint az év hátralevő részében is folytatódik, jelenleg folyik a további töltőállomás-akvizíciók gazdasági lehetőségeinek elemzése.

Az OMV 1990-ben lépett a magyar piacra. A budapesti székhelyű OMV Hungária Kft. 186 töltőállomást üzemeltet, és 11 százalékos piaci részesedéssel rendelkezik Magyarországon. A társaság csaknem 60 embert alkalmaz közvetlenül, töltőállomás-hálózatában pedig mintegy 1700-an dolgoznak.

A 2016-os, 19 milliárd eurós csoportszintű árbevételével és mintegy 22,5 ezer munkavállalójával az OMV Aktiengesellschaft Ausztria egyik legnagyobb, tőzsdén jegyzett ipari vállalata. Az OMV kitermelési és kereskedelmi tevékenysége magában foglalja a kőolaj- és földgáztermékeket, az innovatív energiatermelést, illetve a legkorszerűbb petrokémiai megoldásokat.




Kiemelt Partnereink