Szolgáltatók Már elkezdték a toborzást Lufthansa miskolci szervizközpontjában

Már elkezdték a toborzást Lufthansa miskolci szervizközpontjában

MTI | 2019.04.26 09:12

Már elkezdték a toborzást Lufthansa miskolci szervizközpontjában

Februárban számoltunk be arról, hogy a világ egyik vezető repülőgép-szolgáltatója 43 milliárd forintos beruházással húszezer négyzetméteres csarnokot épít a borsodi megyeszékhelyen. Négyszáz magasan képzett kollégára van szükségük a repülőgépmotor-alkatrész szervizközpontban.

Hirdetés

A tájékoztatás szerint a Lufthansa még idén összeállítja a törzsgárdát, a cég leendő munkásai szakmai és nyelvi továbbképzési rendszerében szerzik meg a szükséges ismereteket.

A tervezés jövőre kezdődik, a csarnok 2021-ben épül fel, az új üzemben a termelés 2022-ben indul, a miskolci telephelyen repülőgépek hajtóműveit javítják majd.

Dominik Giugno, a Lufthansa Technik vezérigazgatója elmondta: csapata a közeljövőben Miskolcot tekinti új otthonának, nagyra értékelik, hogy számíthatnak partnereik támogatására Miskolcon és Magyarországon.

A Miskolci Szakképzési Centrumban megrendezett csütörtöki toborzón Kriza Ákos polgármester egyebek mellett azt mondta: a világ egyik vezető repülőgép-szolgáltatója több mint száz lehetséges helyszín közül választotta Miskolcot, ezzel soha nem látott lehetőség nyílik meg a miskolci fiatalok előtt, új fejezet nyílik a miskolci szakképzésben.

A Lufthansa Technik több, mit 23 ezer dolgozóval 850 légitársaságnak nyújt szolgáltatásokat világszerte, a cég tavalyi bevétele elérte az 5,9 milliárd eurót.

Kiemelt Partnereink