Szolgáltatók Már 78 milliárd forintnyi támogatást kaptak a hazai nagyvállalatok

Már 78 milliárd forintnyi támogatást kaptak a hazai nagyvállalatok

MTI | 2019.10.10 16:34

Már 78 milliárd forintnyi támogatást kaptak a hazai nagyvállalatok

A Nagyvállalati beruházási támogatás (NBT) elnevezésű program keretében nyújtott támogatással a kormány már bő 200 milliárd forint értékű fejlesztés és hozzávetőleg 2400 új munkahely létrehozását mozdította elő.

Hirdetés

Az NBT-t a kormány gazdaságpolitikai célkitűzései hívták életre, amelyek meghatározó eleme az újraiparosítás és az iparfejlesztés. A kabinet szerint ennek megvalósítása érdekében szükséges azon tőkehiányos hazai nagyvállalatok és a tervezett beruházás révén a nagyvállalati méretkategóriát elérő kis- és középvállalkozások támogatása, amelyek számottevő mértékben járulnak hozzá a gazdaság - ezen belül a feldolgozó- és az építőipar – növekedéséhez és modernizációjához.

Az elmúlt hetekben több olyan beruházást adtak át, amelyhez az adott vállalat NBT-forrást is igénybe vett, például a Wamsler SE 3,6 milliárd forintos, robotizált üzemcsarnokának a felét fedezte az állami ráfordítás. A pályázatok elbírálásakor sokat jelentett, ha az adott vállalat a munkaerő megtartása mellett a hatékonyság növelésére is törekedett, a modern technológiák alkalmazásával pedig egyes hiányszakmák kiváltására is képessé vált.

A nagyvállalati támogatások legutóbbi, 2018-as nyerteseinek tizenöt kapacitásbővítő fejlesztésre ítéltek meg együttesen 30,62 milliárd forintot– számolt be a Világgazdaság.

Nyitókép: pixabay.com

Kiemelt Partnereink