Szolgáltatók Magyar űrtechnológiai cég vezetője nyerte el az EY Az Év Üzletembere díjat

Magyar űrtechnológiai cég vezetője nyerte el az EY Az Év Üzletembere díjat

MTI | 2019.11.08 17:12

Magyar űrtechnológiai cég vezetője nyerte el az EY Az Év Üzletembere díjat

Horváth Gyula, a C3S Elektronikai Fejlesztő Kft. alapítója és ügyvezetője nyerte el idén az EY Az Év Üzletembere fődíját, így ő képviseli Magyarországot a World Entrepreneur of the Year verseny globális döntőjében.

Hirdetés

Horváth Gyula az első hazai műhold, a Masat-1 fejlesztésénél szerzett szakmai tapasztalatok birtokában indította el vállalkozását. Mára a társaság mérnöki szolgáltatásai lefedik a missziótervezést és a műholdak kivitelezését is.

A C3S Elektronikai Fejlesztő Kft.-t 2012-ben alapították, jelenleg több mint 20 szakemberrel dolgoznak. Magyarországon először, a cég portfóliójába került a komplett szoftveres és hardveres beágyazott és más elektronikai rendszermegoldások mellett a kis-műholdas alkatrészek, alkalmazások és komplett küldetések tervezése is.

2015-ben a vállalat csatlakozott a PLATO 2.0 exobolygó kereső misszóhoz, egy évvel később pedig részt vett a magyar RADCUBE műhold fejlesztése, melynek elsődleges célja az űridőjárás és a kozmikus sugárzás valós idejű megfigyelése. 2017-ben a C3S csatlakozott a SMILE misszióhoz (röntgenteleszkóp) is.

A díj másik két nyertese Sebő Gyula, a K9-Sport Kft. vezetője és Simon Tamás, a Qualysoft alapítója a független bírálóbizottság értékelése szerint.

A Magyarországon már közel másfél évtizede működő program olyan hazai üzletembereket mutat be, akik sikereikkel előremutató gazdasági és társadalmi változásokat érnek el. Az idei versenyen a bírálóbizottság azokat a vállalkozókat kereste, akik egyedi és innovatív megoldásaikkal készek magasabb szintre emelni vállalkozásaikat, miközben felelősséget vállalnak cégük társadalmi és környezeti hatása iránt.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink