Szolgáltatók Magyar-izraeli vállalat fejleszt kommunikációs rendszert vezető nélküli buszokhoz

Magyar-izraeli vállalat fejleszt kommunikációs rendszert vezető nélküli buszokhoz

MTI | 2019.10.28 17:11

Magyar-izraeli vállalat fejleszt kommunikációs rendszert vezető nélküli buszokhoz

A Tel-Aviv-i nagykövetségen bemutatkozott az új magyar-izraeli vegyesvállalat, a WeVid, mely vezető nélküli autóbuszokhoz fejleszt az utasok és az irányító központ közötti interaktív kommunikációs rendszert.

Hirdetés

A magyar és az izraeli vállalat Magyarország izraeli külképviseletének segítségével talált egymásra, együtt pályáztak a Magyar-Izrael Kutatás-Fejlesztési Alap 3+3 millió euróra emelt, mindkét ország által támogatott forrásaira.

Az újonnan létrejött vegyesvállalat számára szükséges kutatási-fejlesztési környezetet a nemrég átadott zalaegerszegi ZalaZone járműipari tesztpálya fogja biztosítani.

A bejelentésen Daniel Zucker, az izraeli miniszterelnöki hivatal innovatív közlekedési megoldásainak koordinátora emlékeztetett a már 3 éve elkezdődött magyar-izraeli járműipari együttműködésre, és gratulált az első jelentős eredményhez, a WeVid vegyesvállalat létrejöttéhez.

A vasárnapi rendezvény előzetes része volt a ma kezdődött, kétnapos Smart Mobility Summitnak, Izrael vezető gépjárműipari csúcstalálkozójának. Magyarország idén már harmadszor delegálhatott előadót a rangos nemzetközi eseményre: idén Simon Péter, a zalai tesztpálya kereskedelmi és üzletfejlesztési vezetője személyében.

Nyitókép: pexels.com

Kiemelt Partnereink