Szolgáltatók Magyar Levente: a bérfejlesztést nem lehet halogatni

Magyar Levente: a bérfejlesztést nem lehet halogatni

MTI | 2017.01.24 10:08

Magyar Levente: a bérfejlesztést nem lehet halogatni

A külgazdasági államtitkár szerint Magyarország már nemcsak a nyugati országoktól van lemaradva, hanem lassan a V4-ektől is, a lengyelek átlagosan negyedével keresnek többet, mint a magyarok.

Hirdetés

Magyar Levente a Világgazdaságnak adott interjújában elmondta azt is, a magyar bérszint az unióban a harmadik legalacsonyabb. Hozzátette, abban kell segíteni a beruházókat, hogy a technológiailag intenzív tevékenységek felé tudjanak elmozdulni.

Az államtitkár beszélt arról is, hogy kiugróan jók lesznek a 2016-os külkereskedelmi mutatók. Már a 2015. évi számok is kiugróak voltak, a kivitel 6 százalékkal, az aktívum pedig harmadával nőtt az előző évhez képest, közel 9 milliárd eurót tett ki- fejtette ki.

Arra a kérdésre, az orosz energetikai függőség hogyan hat az egyenleg alakulására, elmondta: a jelentős magyar deficit a felére apadt, miután a diverzifikációs törekvések nyomán kevesebb nyersanyagot importál az ország.

A működőtőke-beáramlás kapcsán ismertette: tavaly 71 projektet zárt le sikeresen a befektetési ügynökség 3,2 milliárd euró értékben, ennek kapcsán 18 ezer új munkahely jön létre.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink