Szolgáltatók Magasabb szintre emeli az 5G fejlesztéseket a Huawei

Magasabb szintre emeli az 5G fejlesztéseket a Huawei

autopro.hu/H.J. | 2019.10.31 04:30

Magasabb szintre emeli az 5G fejlesztéseket a Huawei

Továbbfejleszti 5G technológiáját a Huawei. Az új hálózati megoldásokkal a vállalat az autonóm szektorban szeretne nagyobb szerephez jutni, emellett az amerikai terjeszkedést sem zárta ki a technológiai óriás.

Hirdetés

A Huawei elnöke, Xu Zhijun elmondta, hogy vállalata jelenleg az 5G radar technológiák – milliméter hullámhosszú radar és lézeres radar – fejlesztésén dolgozik, amelyeket önvezető járművekben használhatnak majd.

A vállalatnak nem ez az egyetlen fejlesztési projektje az autonóm szektorban. Európai és a kínai autóipari vállalatokkal együttműködve – többek közt az Audi, a GAC Group, a Beijing New Energy Automobile és a Changan Automobile – dolgozott a mesterséges intelligencia fejlesztésén, hogy a technológiát 2021-re piacra dobhassa. Emellett autóipari 5G kommunikációs hardvert is bemutatott.

Már több autonóm rendszer üzemel a Huawei hálózatával

Év elején a kínai vállalat bejelentette, hogy autonóm technológiát segítő mobilhálózatok egész sorozatát indította el. Ide tartozik például az MBB Automation Engine és az ahhoz tartozó BTS5900 bázisállomásának elindítása, melyek az automatizálásban segítik az üzemeltetőket, kihasználva a közelgő 5G hálózat előnyeit.

A tiltólista ellenére is terjeszkedne a cég az USA-ban

A vállalat az 5G technológiáját most az Egyesült Államokban is elindíthatja, habár a feketelistára való felkerülése nem könnyíti meg a piaci helyzetét. A kínai cég azért került feketelistára az Egyesült Államokban, mert az Igazságügyi Minisztérium szerint a társaság szellemi tulajdont lopott el, akadályozta az igazságszolgáltatást és csalást követett el.

A tiltólista ellenére a vállalat közleménye szerint néhány meg nem nevezett amerikai távközlési társasággal azonban tárgyalásokat folytat, hogy a kínai cég engedélyezze nekik az 5G technológiájának használatát.

Habár még nem lehet tudni, hogy az amerikai székhelyű gyártókkal hogyan valósítható meg az együttműködés, a vállalat nem adja fel, hogy nagyobb piaci szerephez jusson az USA-ban is – számolt be a Forbes.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink