Szolgáltatók London megszabadulna a dízeles autóktól

London megszabadulna a dízeles autóktól

autopro.hu/R.M. | 2017.02.15 14:39

London megszabadulna a dízeles autóktól

A londoni polgármester olyan tervvel állt elő, amellyel 2 éven belül el lehetne tüntetni a dízelmotoros járműveket a városból. Pénzzel ösztönözné a tulajokat új autó vételére.

Hirdetés

Az utóbbi időkben egyre nagyobb súlyt kap a légszennyezés és ezzel kapcsolatban a dízelautók a brit fővárosban. Ezt orvosolná Sadiq Khan, még pedig úgy, hogy különböző mértékű támogatást nyújtana az autótulajdonosoknak, hogy cseréljék le gépjárműveiket egy kevésbé szennyezőre.

Hetvenezer, légszennyező kisbusszal járó személy kapna fejenként 3500 fontos támogatást, míg tízezer, régi autóval dolgozó taxisofőr 1000 fontban részesülne. Emellett még nagyjából 130 ezer szegényebb londoni háztartás kapna 2000 fontot. Ez összesen 515 millió fontba, azaz 643 millió dollárba kerülne Londonnak.

A brit főváros rendelkezik az egyik legrosszabb légszennyezési rátával Európában, a King’s College London kutatásai szerint éves szinten 10 ezer ember hal meg valamilyen légúti megbetegedésben a városban, ami a rossz levegővel hozható kapcsolatba.

Sadiq Khan még tavalyi kampánya során megígérte, hogy kezdeni fog valamit a légszennyezéssel, és most úgy tűnik tartja is a szavát. Emellett még szeretné elérni, hogy később majd országos szinten is bevezessenek valamilyen hasonló intézkedést – írta meg a bloomberg.com.

Kiemelt Partnereink