Szolgáltatók Laufer Tamás: A digitalizáció az élet minden területét megváltoztatja

Laufer Tamás: A digitalizáció az élet minden területét megváltoztatja

autopro.hu/P.M. | 2018.06.12 14:18

Laufer Tamás: A digitalizáció az élet minden területét megváltoztatja

Az IVSZ elnöke szerint a digitalizáció gyors, radikális, ma még nem látható változásokat hoz minden iparágban.

Hirdetés

Az informatikai és digitális vállalatok határai összemosódtak, minden korábbinál sokszínűbb az ágazatunk, ha lehet még erről egyáltalán külön beszélni – jelezte Laufer Tamás a 2018-as közgyűlés alkalmával.

Úgy gondolja, nem lehet eleget hangsúlyozni, hogy a digitalizáció gyors, radikális, ma még nem látható változásokat hoz minden iparágban, az élet minden területén. Mint mondta, mindannyiunk felelőssége, hogy ezek a változások minél kedvezőbb módon menjenek végbe.

– Az informatikai ágazat elsők között jelezte, hogy a gazdasági növekedés egyik legfőbb akadálya a képzett munkaerő hiánya. Egyértelmű, hogy a felsőoktatási rendszer jelenleg sem mennyiségében, sem minőségében nem képes lépést tartani a változó igényekkel. A szakképzés kibocsátása a mi szakmánkban értékelhetetlen. A felnőttképzésben kitűnő piaci kezdeményezések indultak el, de ezek megfelelő támogatási rendszer hiányában földrajzi és árképzési okok miatt kevesek számára elérhetőek.

Jelezte, a BME-vel és EMMI-vel közösen sikerült elindítani egy új 2+1 éves üzemmérnök-informatikus (BProf) alapképzést, melynek kitűnő fogadtatása volt már az első felvételi időszakban. Összesen 429-en jelentkeztek a BME-n és a veszprémi Pannon Egyetemen meghirdetett szakra.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink