Gyártók Közös fejlesztésbe kezd az ABB és a Porsche

Közös fejlesztésbe kezd az ABB és a Porsche

autopro.hu/Sz.S. | 2019.04.24 14:16

Közös fejlesztésbe kezd az ABB és a Porsche

Az ABB-Porsche együttműködésének célja, hogy speciális, nagy teljesítményű töltőt fejlesszenek ki a Porsche elektromos meghajtású járműveihez. Villámtöltő-hálózatot is kiépítenek Japánban.

Hirdetés

A japán féllel kötött szerződés szerint az ABB a piacvezető, e-járművekhez kifejlesztett töltési infrastruktúráját szállítja a Porsche Japan elektromos hajtású járműveihez, köztük a Taycanhoz, az autógyártó cég első teljes mértékben elektromos hajtású autójához is, amely a tervek szerinti 2020-ban kerül piacra.

A szerződés feltételei alapján a Porsche Japan az ABB nagyteljesítményű töltőit telepíti a Porsche Centerekben és a nyilvános töltőállomásokon Japán-szerte, ezzel villámtöltő-hálózatot hoz létre az e-járművei számára. Az első töltőállomást 2020 közepén helyezik üzembe.

A japán kormány ambiciózus terve, hogy 2050-re kizárólag elektromos vagy hibrid hajtású új autókat értékesítsenek az országban. A döntés jól szolgálja az ország azon törekvését is, hogy csökkentsék a globális felmelegedést okozó szén-dioxid és más üvegházhatású gázok kibocsátást.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink