Szolgáltatók Kétéltű járművekkel bővült a MÁV gépparkja

Kétéltű járművekkel bővült a MÁV gépparkja

MTI | 2017.09.15 08:04

Kétéltű járművekkel bővült a MÁV gépparkja

Az új eszközök vasúti és közúti közlekedésre egyaránt alkalmasak.

Hirdetés

A vasúttársaság tájékoztatása szerint nyílt közbeszerzési eljáráson 3,2 milliárd forint saját forrásból kilenc Mercedes-Benz Unimog univerzális eszközhordozó tehergépjárművet vásároltak az Unikomtech Gép Kft.-től.

A Mercedes-Benz Unimog U423-as járművekhez több cserélhető felépítmény is kapcsolódhat, ezekkel kiegészülve a járművek teljesen egyedivé alakíthatók. Az adapterek lehetővé teszik egyebek között a sínek csiszolását, a vágányok melletti zöldterületek karbantartását, a gyomirtást, a felsővezetékek ellenőrzését, javítását, télen pedig a hóakadályok leküzdését.

A kétéltűekkel a karbantartási, helyreállítási munkák során jelentős időmegtakarítást és hatékonyságnövelést lehet elérni a vágányzárak alatt, károk helyreállításánál pedig nagy előnyt jelent, hogy a velük közúton is meg tudják közelíteni a vasúti helyszínt hangsúlyozták a közleményben.

Az újonnan beszerzett eszközök a jelenleg elérhető legmagasabb műszaki színvonalat képviselik, a MÁV kétéltű pályakarbantartó járműveinek köszönhetően várhatóan jelentősen javul a vágányhálózat minősége, a környezet állapota és csökkenhetnek az üzemeltetési költségek tájékoztatott a társaság.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink