Szolgáltatók Jót tenne a gazdaságnak, ha együttműködne Észak-Korea és Dél-Korea

Jót tenne a gazdaságnak, ha együttműködne Észak-Korea és Dél-Korea

MTI | 2018.05.29 13:45

Jót tenne a gazdaságnak, ha együttműködne Észak-Korea és Dél-Korea

A gazdasági együttműködési kapcsolatok újrafelvétele nagy lökést adhat a dél-koreai pénzügyi szolgáltató szektor és számos iparág növekedésének – jelentette ki a dél-koreai pénzügyi felügyelet elnöke kedden Szöulban a két Korea közötti kooperációról rendezett konferencián.

Hirdetés

Csoj Dzsong Ku (Choi Jong-ku), az FSC (Financial Services Commission) pénzügyi felügyelet elnöke a Yonhap hírügynökség üzleti hírszolgáltató érdekeltsége, az Infomax által rendezett konferencián elmondta, hogy nagy reményeket fűznek Mun Dzse In (Moon Jae-in) dél-koreai és Kim Dzsong Un (Kim Jong-un) észak-koreai elnök között az elmúlt hetekben lezajlott két találkozó eredményeihez.

A panmindzsoni nyilatkozat alapján bízhatunk a gazdasági kooperációs kapcsolatok újrafelvételében mondta az FSC elnöke, utalva a két elnök között az első, áprilisi 27-i találkozón kiadott közös közleményre.

Külföldi beruházási bankok szakértőit idézve az FSC elnöke rámutatott, hogy a két Korea közötti kooperáció pozitív hatással lenne a dél-koreai értékpapírpiacokra, de általában is az egész gazdaság teljesítményére. Hozzátette: amennyiben Szöul és Phenjan zöld utat ad a gazdasági együttműködési projekteknek, az 55 milliárd dollárral emelhetné meg a dél-koreai bruttó hazai terméket.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink