Szolgáltatók Ipari parkot alakítottak ki Táton

Ipari parkot alakítottak ki Táton

MTI | 2018.10.03 09:38

Ipari parkot alakítottak ki Táton

Táton 51 ezer négyzetméteren kisvállalkozói ipari parkot alakítottak ki, amelyben 17 vállalkozásnak kínálnak telephelyet – közölte a Komárom-Esztergom megyei település polgármestere.

Hirdetés

Turi Lajos tájékoztatása szerint a beruházásra 304 millió forintot nyert el az 5300 lakosú kisváros a Terület- és településfejlesztési operatív program pályázatán.

Az önkormányzati tulajdonú ingatlanon kialakított telkeket belső úthálózat köti össze, megépült a közvilágítás és az áramellátáshoz szükséges kábelhálózat, valamint a víz- és szennyvízvezetékek és a csapadékvíz-elvezetés műtárgyai.

A polgármester elmondta, az ipari park területén 150-200 ember dolgozik, főként az esztergomi Suzuki gyár beszállítói. A még üres telkek iránt élénk az érdeklődés, azonban az önkormányzat elsőként a helybeli vállalkozások bővítési igényeit szeretné kielégíteni.

Az értékesítésről szerződést kötnek az új betelepülőkkel, akik öt évig bérleti díjat fizetnek, amelyet az állam kap meg. Ezt követően tulajdonukba kerül a telek, a maradványösszeget pedig az önkormányzat költségvetésébe fizetik be.

A korábban árvízveszélyes terület fejlesztésére az új gát megépítésével nyílt lehetőség, illetve az önkormányzat korábban 30 millió forintos, sajáterős beruházással föld alatti kábellel váltotta ki az ingatlant átszelő távvezetéket ismertette Turi Lajos.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink