Szolgáltatók Ipari digitalizáció kutatására kaptak támogatást egyetemek

Ipari digitalizáció kutatására kaptak támogatást egyetemek

MTI | 2019.09.11 09:25

Ipari digitalizáció kutatására kaptak támogatást egyetemek

Három kutatási területéhez 1,7 milliárd forintos támogatást kapott az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) Tématerületi Kiválósági Programja keretében - mondta el kedden a hivatal elnöke és az egyetem vezetése közös sajtótájékoztatón.

Hirdetés

Birkner Zoltán, az NKFIH elnöke elmondta: az idei Tématerületi Kiválósági Program keretében 26 egyetem és állami kutatóintézet 55 tématerületének csaknem 14,6 milliárd forint támogatást ítéltek oda.

Kiemelte: a tématerületi támogatási program célja a kutatási feltételrendszer társadalmi-gazdasági kihívásokhoz való igazítása, a kutatás-fejlesztési és innovációs fókusz erősítése, valamint a tudományos produktivitás növelése. Az alábbi kutatási területeken hirdették meg a programot: Biztonságos társadalom és környezet, Ipar és digitalizáció, Egészség, valamint Kultúra és család.

Az Ipar és digitalizáció területen az alkalmazásiterület-specifikus nagy megbízhatóságú informatikai megoldások projektet támogatja az NKFIH. A program hat területen (autonóm rendszerek, agrárinformatika, szoftveripar, digitális szolgáltatások, mesterséges intelligencia és matematika illetve optimalizáció) szeretne eredményeket elérni.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink