Szolgáltatók Intelligens eszközökre épülő digitalizációs átalakításra nyílt pályázat

Intelligens eszközökre épülő digitalizációs átalakításra nyílt pályázat

MTI | 2019.05.22 16:00

Intelligens eszközökre épülő digitalizációs átalakításra nyílt pályázat

Másfélmilliárd forintos keretösszeggel indul az Innovációs a Technológiai Minisztérium (ITM) Ipar 4.0 támogatási programjának idei kiírása. A támogatást nagyvállalatok, kis- és középvállalkozások, valamint képző intézmények is igénybe vehetik.

Hirdetés

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium által gondozott Ipar 4.0 támogatási program 2019-ben is 1,5 milliárd forint forrással járul hozzá az innovatív újraiparosításhoz, elsősorban az innovációs tevékenységeket és azok eredményeinek ipari alkalmazását helyezve előtérbe – jelentette be Szigeti Ádám, a tárca innovációért felelős helyettes államtitkára szerdán.

A program az új technológiák mellett új üzleti modellek kialakítását, bevezetését, a nagy hozzáadott értéket termelő szolgáltatások megjelenését is segíti.

Szigeti Ádám hozzátette: támogatási kérelem benyújtására a meghirdetés napjától, 2019. május 22-től 2019. június 25-ig van lehetőség. A kérelmek értékelése, a döntéshozatal és a nyertesek kiértesítése, a támogatói okiratok kiadása a tervek szerint még júliusban megtörténik. A projekt végrehajtására és az elszámolásra a kiíró 2020 végéig biztosít lehetőséget.

Az Ipar 4.0 támogatási program a feldolgozóipar és az IKT szolgáltatási szektor intelligens eszközökre épülő digitalizációs átalakítását támogatja. Eszközrendszere az ipar minőségi technológia-fejlesztésére, a termelékenység fokozására helyezi a fókuszt az elérhető legnagyobb hozzáadott érték növekedés, a hazai vállalkozások versenyképességének növelése, hosszú távú fenntarthatósága érdekében.

A tavalyi, szintén 1,5 milliárd forintos keretéből 8 kérelem nyert támogatást. Valamennyi támogatott projekt a sikeres lezáráshoz közeledik, az elszámolások a nyáron befejeződnek.

Kiemelt Partnereink