Szolgáltatók Intelligens alkalmazások logisztikai rendszerét mutatja be a Timocom

Intelligens alkalmazások logisztikai rendszerét mutatja be a Timocom

TimoCom | 2019.06.06 14:47

Intelligens alkalmazások logisztikai rendszerét mutatja be a Timocom

A Timocom lehetővé teszi, hogy a szállítmányozó- és logisztikai cégek be tudjanak kapcsolódni a digitalizáció világába. A müncheni 2019-es Transport Logistic kiállításon az informatikai szolgáltató olyan átfogó rendszert mutat be új alkalmazások, interfészek és partnerek területén, amelyek digitálisan támogatják a logisztikusokat a szállítási folyamat minden pontjánál.

Hirdetés

– A jövőképünk: a Timocom kihívások nélküli logisztika elérése érdekében bővíti a Smart Logistics Systemét. Az innovatív digitális alkalmazások, mint például a megbízás-lebonyolítás, kiegészíti Európa vezető fuvar- és raktérbörzéjét, amely a rendszer része. Célunk, hogy az európai logisztikai iparág digitális alapszolgáltatójává váljunk ügyfeleink és partnereink hálózatában – nyilatkozta a TimoCom szóvivője, Gunnar Gburek.

Az informatikai vállalat 2030-ig tervezi, hogy mintegy 100 millió eurót fektet be a rendszer bővítésébe, és több mint kétszeresére növeli az ügyfelek számát ebben az időszakban. A további nemzetközivé válás során az alkalmazottak száma 300-ról 800-ra nő a következő tizenegy évben.

A Smart API-k lehetővé teszik az intelligens logisztikai rendszerrel történő adatcserét

Az új interfészek megkönnyítik a vállalatok hozzáférését a Smart Logistics Systemhez. Az úgynevezett Smart API-k lehetőséget nyújtanak az ügyfelek számára, hogy meglévő logisztikai szoftverük segítségével csatlakozzanak a rendszerhez. Az alkalmazásokhoz való hozzáférés mindig egyetlen interfészen keresztül történik. Például a vállalatok használhatják a Smart API-t a fuvarmegbízások összekapcsolására több mint 43 ezer potenciális üzleti partnerrel a rendszerben és saját logisztikai szoftveréből küldhet, illetve fogadhat fuvarmegbízásokat is.

Adatok megosztása a hálózati partnerekkel

A rendszerkoncepció része az erős partnerek integrációja. A Cargoclix és a Krone Telematics partnerségével a Timocom két másik ismert vállalattal együtt halad tovább a digitalizáció jegyében, amelyekkel az útvonalhoz kapcsolódó GPS-adatok megoszthatók a rendszeren keresztül. Például a Timocomot használó ügyfelek valós idejű adatok alapján képesek tervezni, kezelni és optimalizálni a szállítmányokat. Európa-szerte már 246 telematikai szolgáltatót integráltak a Smart Logistics Systembe. Az új partnerek közé tartozik a Doll+Leiber logisztikai szoftverszolgáltatók, a Lavid Software, a Transdata, a C-Informationssysteme és a Logistiqo.

– A logisztika része a hálózatépítés. A rendszerünkbe integrált partnerekkel ma már szinte folyamatos digitális szolgáltatást garantálhatunk – mondja a Timocom portfóliókezelője, Philipp Schmidt. – A háttere ennek, hogy megnyitjuk a rendszert a jövőben harmadik féltől származó alkalmazásokhoz is.

Felhasználóbarát System-kezdőoldal

A Timocom új rendszerének látható jele a teljesen újratervezett és strukturált kezdőoldal, amely bemutatja a rendszer különböző Smart Appjait. A rendszer sokféleségén keresztül néhány kattintással vezeti a több mint 130 ezer felhasználót és könnyű hozzáférést biztosít a kívánt alkalmazásokhoz.

– Az új System-kezdőoldal sokkal érthetőbb és intuitívabb, mivel kifejezetten a különböző felhasználói csoportokra és szükséghelyzetekre irányul – magyarázza a Timocom marketingigazgatója, Pélagie Mepin. – Például a vállalatok közvetlenül kiválaszthatják a tenderkiírások ellenőrzésére, az útvonal optimalizálására vagy nyomonkövetésre szolgáló digitális alkalmazásokat. Szeretnénk ügyfeleinknek lehetőséget biztosítani a logisztika bővítésére, javítására és cselekvési lehetőségeik növelésére – mondja Mepin. Az ígéret, amelyet a Timocom új vállalati szlogenje is tükröz: a kiterjesztett logisztika (Augmented Logistics).

További információk a Timocomról: www.timocom.com.

Kiemelt Partnereink