Szolgáltatók Informatikai technikum alapkövét tették le Miskolcon

Informatikai technikum alapkövét tették le Miskolcon

MTI | 2019.09.20 13:30

Informatikai technikum alapkövét tették le Miskolcon

Digitális közösségi alkotóműhelyt adtak át a Miskolci Szakképzési Centrumban csütörtökön, ahol egyúttal letették a "21. századi szakképző iskolák" országos fejlesztési program keretében megújuló informatikai technikum alapkövét is.

Hirdetés

Az eseményen Palkovics László, innovációs és technológiai miniszter azt mondta: Miskolcon egy elkészült és egy most induló szakképzési infrastruktúra-fejlesztés szolgálja a fiatalok gyakorlatorientált felkészítését, a szakképzési centrumban 21. századi multifunkcionális tér, digitális közösségi alkotóműhely jött létre, amelyet a digitális világ legkorszerűbb eszközeivel szereltek fel.

A tárca vezető kitért arra, hogy a minisztérium által tavaly meghirdetett 21. századi iskolafejlesztési program keretében három helyszínen, köztük Miskolcon indul pilot program, amelynek célja a minőségi, modern szakképző környezet megteremtése, a szakképzés vonzerejének növelése, ezzel is biztosítva a gazdaság számára a szükséges, képzett munkaerőt. Miskolcon négy tagintézményben összesen 6,5 milliárd forint értékű fejlesztés valósul meg.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink