Szolgáltatók Impreglon a jövőbemutató felületkezelési innováció (x)

Impreglon a jövőbemutató felületkezelési innováció (x)

autopro.hu | 2014.11.10 12:17

Impreglon a jövőbemutató felületkezelési innováció (x)

A tatabányai üzem 1999-ben épült zöldmezős beruházással, a legmagasabb autóipari igényeknek megfelelő fém-felületkezelési eljárásokat alkalmazva.

Hirdetés

Az Impreglon csoport története 30 évre nyúlik vissza. Ekkor a jelenleg is a többségi részvényeket birtokló német tulajdonos ragasztópisztoly-gyártó cége számára az Egyesült Államokból felületkezelésre vonatkozóan licence-et vásárolt egy a NASA számára korábban kifejlesztett bevonatra. A növekvő igények és a széles körű alkalmazhatóságnak köszönhetően, az évek során szerzett tapasztalatokat felhasználva 1989-ben a gyártás részleg értékesítését követően megalakította kizárólag felületkezelési szolgáltatást nyújtó cégét. A vevő közeli szolgáltatások szükségességét jól felismerve 2005-ben a meglevő licence-t világszerte alkalmazhatóvá tette és 2006-2010 között 18 cég létrehozásával európai szinten meghatározó szereplővé tette az Impreglon csoportot. A cégcsoportnak jelenleg 4 kontinensen 15 országban összesen 36 tagvállalata van, részvényei a Frankfurti tőzsdén jegyzettek.

A tatabányai üzem 1999-ben épült zöldmezős beruházással, a legmagasabb autóipari igényeknek megfelelő fém-felületkezelési eljárásokat alkalmazva. A vevőközelség („right in your backyard”) alapelveinek megfelelően a partnerek elsősorban magyar beszállítók, de jelentős üzleti kapcsolatokat tarunk fenn szlovákiai, német, román, olasz, cseh, szlovén és osztrák ügyfelekkel is. Az autóipari elvárások és a folyamatos fejlesztések mellett hatékony, egymással jól kombinálható felületkezelési technológiákkal rendelkezünk és a teljes előkezelést (mosás, szemcseszórás, koptatás) és utókezelés (pl. vegyi maratás) tudunk biztosítani. A cinklamellás (Delta MKS) bevonatok mellett KTL festéssel, porfestéssel, vagy egyéb nedves lakk bevonatokkal állunk megrendelőink rendelkezésére. Legújabb technológiánk, a (ZTD) cink thermo diffúziós eljárás, mely a szintén egyre növekvő műszaki elvárások mellett költséghatékony korrózióvédelmi megoldást nyújt ügyfeleinknek. A ZTD projekt eredményeképpen létrejött egy jövőbemutató technológia, amely az eddig alkalmazott eljárásoknál gazdaságosabb, jobb minőségű terméket állít elő egy minden eddiginél stabilabb folyamat során. E technológia segítségével az Impreglon Kft. meg tud felelni a közeljövőben várható szabványosítási követelményeknek.

A felületkezelés mellett beszerzési, raktározási, szállítási és a kisebb szerelési műveletek átvállalásával komplex szolgáltatást tudunk nyújtani partnereinknek („one-stop-shop”).

Jelenleg 120 főt foglalkoztató üzemünk jól képzett munkatársai, lehetővé teszik számunkra, hogy folyamatosan beszállított, közel 1200 féle széria-alkatrészt korrózióvédelmét végezzük el, a személygépjármű-ipar mellett vasúti járművek alkatrészein és tehergépkocsik elemein, továbbá barkács tevékenység felszerelésein is. Ezen kívül említésre méltó az ipari tapadásmentes (non stick) bevonatok készítése is. A 2015-ös évre további fejlesztéseket tervezünk, melyekkel az autóipari bevonatok mellett az élelmiszeripari, vegyipari vagy csomagolástechnikai cégek számára kínálunk felületkezelési megoldásokat.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink