Szolgáltatók Hogyan legyünk jó digitális forradalmárok?

Hogyan legyünk jó digitális forradalmárok?

autopro.hu/Sz.K. | 2018.07.17 16:29

Hogyan legyünk jó digitális forradalmárok?

A legtöbb felmérés technológiai oldalról közelíti a negyedik ipari forradalom témakörét, azonban a Hays kutatása rávilágított a munkaerőpiaci oldalára is.

Hirdetés

A Hays kutatást indított, hogy megtudja, mi kell ahhoz, hogy az ember munkát találjon az Ipar 4.0 hatására átalakuló munkaerő-piacon. Az eredmények azt mutatják, hogy a 951 megkérdezett munkáltató 77 százaléka szerint a kommunikációs készségek nagyon fontosak lesznek a munkát vállalók számára. Ezt az alkalmazkodóképesség, az új digitális technológiákban való jártasság, az innovációs képesség és a kritikus gondolkodás követte.

A listán jóval lejjebb végzett, azaz kisebb prioritást kap az állásinterjú során az érzelmi intelligencia (53%), a műszaki készségek (43%), az önálló tanulás (40%) és az adatalapú döntéshozatal (35%).

– Azon túl, hogy rendelkezni kell az adott álláshoz szükséges tudással, a munkáltatók látni akarják annak a bizonyítékát, hogy a jelentkezők meg tudják oldani az új problémákat és társaikkal is együtt tudnak dolgozni. Utóbbi a tudás és az ötletek egymással való megosztásának kulcsa mondta el Nick Deligiannis, a Hays Ausztrália és Új-Zéland ügyvezető igazgatója. – Éppen ezért lehet a kommunikáció és az alkalmazkodóképesség a rangsor tetején. Ahogy a technológia egyre többet átvesz a feladataink közül, a munkáltatók azt várják dolgozóiktól, hogy úgy érjenek el növekedést, hogy kapcsolatokat építenek ki a vállalaton belül és kívül. Az együttműködés és a kommunikáció azért is fontos, hogy a folytonos kihívásokat és problémákat meg tudják oldani.

Hozzátette, hogy az emberi természet eleme, hogy meg akarja változtatni a kényelmetlent, de a túlélés és a boldogulás a munkahelyen olyan dolog, amit nem csak meg kell tanulnunk, de ki is kell terjesztenünk, hogy karrierünket építhessük.

Kiemelt Partnereink