Szolgáltatók Hódítanak az elektromos autók Kaliforniában

Hódítanak az elektromos autók Kaliforniában

autopro.hu/H.J. | 2018.12.18 15:42

Hódítanak az elektromos autók Kaliforniában

Új mérföldkőhöz érkezett az elektromos autók (EV) piaca Kaliforniában. Az amerikai állam félmillió modell értékesítésével a világ legnagyobb EV-felhasználójává vált.

Hirdetés

December elejéig 512 717 elektromos személygépkocsit értékesítettek Kaliforniában, ami 30 százalékkal meghaladja a tavalyi értéket. Emellett pedig az első három negyedévben az államban eladott összes jármű 7,1 százalékát adták az elektromos modellek, így a felmérést végző Veloz érdekvédelmi szervezet arra számít, hogy 2030-ig akár 5 millióra is nőhet a számuk.

A hatalmas előrelépés ellenére azonban még mindig nem az elektromos autók vezetik a piacot Kaliforniában. A megyék több mint háromnegyede elbukott a szövetséginél szigorúbb kaliforniai károsanyag-kibocsátási határértékekkel szemben, így a Veloz szerint még mindig van hová fejlődnie az államnak, bár a töltőinfrastruktúra elég szépen alakul (ld. a chargepoint.com e-töltőállomás-kereső térképes portál Los Angelest és környékét mutató részletét).

A szervezet nemrég elindította Elektromosság Mindenkinek elnevezésű kampányát, hogy az EV-kről tájékoztassa a lakosságot. Azt remélik, hogy a program révén a vásárlók meglátják az elektromosság előnyeit, és a belső égésűek helyett inkább a plug-in modelleket választják.

A Veloz állami és magánszektorban működő, valamint az elektromos iparágban érdekelt vállalatokat összefogó szervezet, amely világszerte folyamatosan nyomon követi az EV-k eladását.

Kiemelt Partnereink