Szolgáltatók Hétezren keresnek állást Zala megyében

Hétezren keresnek állást Zala megyében

MTI | 2018.05.23 09:56

Hétezren keresnek állást Zala megyében

Zala megyében 13 százalékkal csökkent áprilisban az álláskeresők száma márciushoz képest – tájékoztatott a kormányhivatal foglalkoztatási főosztálya.

Hirdetés

Április végén a megyében 6991 álláskeresőt regisztráltak, közel 1,1 ezerrel kevesebbet, mint márciusban közölték. A nyilvántartott álláskeresők aránya 5,3 százalék volt április végén Zala megyében, 0,8 százalékponttal alacsonyabb, mint egy hónappal korábban.

A foglalkoztatási főosztály adatai szerint az elmúlt három év áprilisában is hasonló változások történtek a megye munkaerőpiacán. Az álláskeresők számának csökkenése részben a szezonális foglalkoztatás élénkülésének eredménye. Emellett idén áprilisban több új álláshely volt a megyében, mint egy hónappal korábban és a közfoglalkoztatásban résztvevők száma is jelentősen bővült.

A munkaadók áprilisban több mint 900 nem támogatott, új álláshelyet jelentettek be, mintegy 400-zal többet, mint márciusban. A nyilvántartásból 2,2 ezer álláskereső került ki, közülük több mint 1,4 ezren váltak foglalkoztatottá. Közel 600-an támogatás nélkül jutottak munkához, sokan pedig a közfoglalkoztatási program keretében helyezkedtek el.

A hónap során 1,2 ezer álláskeresőt regisztráltak, közülük mindössze 100-an szerepelnek első alkalommal a nyilvántartásban.

A pályakezdő álláskeresők száma is jelentősen csökkent: április végén az álláskeresők 6 százaléka, 448 fiatal volt pályakezdő. Az év első 4 hónapjában összesen 160 pályakezdő került újonnan a regisztrációba, 60-nal kevesebb, mint egy évvel korábban.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink