Szolgáltatók Hamarosan már lehet autózni az új elkerülőn

Hamarosan már lehet autózni az új elkerülőn

autopro.hu/Sz.F. | 2018.01.18 16:45

Hamarosan már lehet autózni az új elkerülőn

A tervek szerint néhány hét múlva már használhatják az autósok a 8-as számú főút Várpalotát elkerülő szakaszát. A szállítmányozó cégek szerint azonban a körforgalmak szűkek a nagy autók áthaladásához, ezt a hibát még orvosolni kell.

Hirdetés

Jó ütemben halad az elkerülő út építése, már csak néhány hét van hátra a forgalomba helyezésig – olvasható a Várpalotai Hírcentrum Facebook oldalán. Megkezdődött műszaki átadás-átvétel.

A 8-as számú főút Várpalotát elkerülő szakasza

A kivitelezőnek több komoly kihívást kellett megoldania. Az építkezés során a vasúti forgalmat is el kellett terelni, majd a már megújult szakaszra visszaállítani vasútközlekedést. Több helyen az alábányászott, nedves, vizenyős területeken kellett fontos műszaki megoldásokat alkalmazni. Az érintett üzemeltetők és kezelők – a Magyar Közút Nonprofit Zrt. a MÁV, a közműszolgáltatók, valamint az érintett önkormányzatok – áttekintették az eddig elkészült műveket. Ebben a szakaszban közösen mérik fel az építés során kifogásolható vagy hiányos részeket, melyet a beruházónak pótolni kell. Az eljárást hiány és hibamentesen harminc napon belül le kell zárni. A Veszprém Megyei Kormányhivatal az ellenőrzéseket követően adja majd ki a használatbavételi, illetve a forgalomba helyezési engedélyeket. Az elkerülő út a forgalom számára csak ezután nyílhat meg.

(Fotó: NIF)

Hirdetés

Kiemelt Partnereink