Szolgáltatók Glattfelder Béla került a MÁV Vasjármű élére

Glattfelder Béla került a MÁV Vasjármű élére

MTI | 2016.01.12 09:22

Glattfelder Béla került a MÁV Vasjármű élére

Új ügyvezető igazgatója van a szombathelyi MÁV Vasjármű Kft.-nek: a posztot mostantól a Nemzetgazdasági Minisztérium egykori államtitkára, volt országgyűlési és EP-képviselő tölti be.

Hirdetés

Jóllehet, a száznegyven éves múltra visszatekintő vállalat felszámolás alatt áll, kibérelték a Vasjármű volt telephelyét, illetve jelenleg is folyik a működés megkezdéséhez szükséges engedélyek beszerzése - derül ki a Nyugat.hu hírportálnak adott interjúból. Az új ügyvezető hozzátette: a Vasjármű Kft.-t megvásárolta a Mozdony és Vasúti Járműjavító Kft., azonban reményeik szerint ez nem befolyásolja az alkalmazotti létszámot, hiszen igyekeznek átvenni minden jelenlegi dolgozót.

Glattfelder Béla

A Szombathelyi Törvényszék tavaly májusban rendelte el a MÁV Vasjármű Járműjavító Kft. felszámolását, mivel a cég közel egymilliárd forintos tartozást halmozott fel. Az üzemben ugyanakkor jelenleg is folyik a munka, 2015-ben például folyamatosan voltak megrendelései. Péter Márta, a vállalat felszámolójának reményei szerint a tulajdonosváltással megoldódnak a kft. nehézségei, és a vasi megyeszékhelyen tovább folytatódhat a vasúti járműgyártás.

Glattfelder Bélával még államtitkárként készített interjút szakportálunk, amely ide kattitva olvashó el.

Kiemelt Partnereink